El Consell Comarcal del Baix Ebre demanarà una subvenció del PUOSC per ampliar la seu i millorar-ne l’eficiència energètica

divendres, 25 d’octubre del 2019


El ple del Consell Comarcal del Baix Ebre ha aprovat demanar una subvenció del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) (2020-2024) per tal d’ampliar la seu de l’ens comarcal i millorar l’eficiència energètica de l’edifici. Pel que fa a l’ampliació es realitzaria en un espai annex a la planta baixa actual, on s’ampliaria l’espai d’atenció al públic. “L’espai útil de la seu del Consell ha arribat al seu límit i és necessari optimitzar l’àrea destinada a l’atenció al públic per tal de poder oferir una atenció adequada a la ciutadania”, ha manifestat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura. El pressupost estimat d’aquesta ampliació, que seria d’uns 220 metres quadrats, és de 375.000 euros.
La millora de l’eficiència energètica consistirà a renovar l’equip principal de climatització, canviar les fusteries de la part nord de l’edifici i rehabilitar les de la part sud, renovar els sistemes d’il·luminació no eficients i millorar l’aïllament tèrmic de les cobertes, entre altres. Una actuació valorada en 125.000 euros. La subvenció, que es demanarà per a l’exercici 2021 per ambdues actuacions, pot ser del 50% del cost total.
D’altra banda, el ple ha aprovat també el II Pla d’Igualtat del Consell Comarcal del Baix Ebre, ja que enguany acaba la vigència del pla aprovat el 2016. En el primer pla d’igualtat s’han detectat un seguit d’aspectes a millorar com ara l’existència d’un major nombre de contractes temporal o a temps parcial a dones, la feminització d’algunes àrees, la manca de formació del personal en qüestions de gènere i el fet que les reduccions de jornada per conciliació familiar continua essent una mesura a la qual només s’hi adhereixen dones. En aquest sentit, el segon pla d’igualtat contempla com a línies estratègiques: formalitzar d’un compromís envers l’aplicació i seguiment del pla d’igualtat del Consell, fer de les polítiques d’igualtat un eix transversal, fomentar la conciliació de les activitats professionals i el temps personal, millorar les condicions laborals, prevenir i resoldre situacions d’assetjament sexual o per raó de sexe, promoure una comunicació inclusiva i una contractació amb perspectiva de gènere.
En un altre ordre de coses, el plenari ha donat el vistiplau a la modificació de les bases reguladores de les borses de treball del Consell, al conveni amb els ajuntaments de la comarca per a la prestació del servei de transport no obligatori, així com del postobligatori.
En la sessió plenària d’avui s’ha incorporat a la corporació comarcal Antoni Gilabert Rodríguez, en substitució de Simón Falcó, que va renunciar al càrrec per motius personals. Gilabert serà el representant del Consell a la junta rectora del Parc Natural del Delta de l’Ebre, a les reserves naturals parcials de la Punta de Banya i Sapinya i  a la comissió d’escolarització d’infantil i primària de l’Aldea. També substituirà Jordi Forné al Consell Esportiu del Baix Ebre.
Durant el ple s’ha fet un minut de silenci en solidaritat amb les famílies de les persones afectades per les inundacions dels dies 22 i 23 d’octubre a Catalunya.
Finalment, en l’apartat de mocions, el ple ha aprovat per unanimitat una moció del PSC que reclama que es mantingui l’horari d’assistència mèdica que hi ha actualment establert als consultoris mèdics dels pobles de menys de 1.000 habitants. També s’ha aprovat una altra moció del grup comarcal socialista que demana al govern de la Generalitat un calendari d’execució del desdoblament de l’eix de l’Ebre des d’Amposta fins a Lleida.


Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.