L’autor ebrenc Daniel Arasa presenta el llibre 100 Consells de Guerra a la Biblioteca de l’Aldea

dilluns, 18 de novembre del 2019




Molt interessant! És el qualificatiu per a la presentació que Daniel Arasa ens va oferir del seu llibre “100 Consells de Guerra. La repressió franquista a Tortosa i el delta de l’Ebre”. 
El periodista va captar l'atenció del públic assistent centrant la seua intervenció en els consells de guerra franquistes on es van veure involucrats, sigui com acusats, acusadors o testimonis,  persones de l’Aldea. El llibre és fruit d’un exercici de revisió d'uns quants dels quasi 900 consells de guerra a ciutadans de Tortosa -que llavors incloïa l’Aldea, Camarles, Deltebre i Sant Jaume-. L’autor es limita a extreure la informació que hi figura, per anar conformant  la repressió a la postguerra. La intenció és difondre informació que encara és molt desconeguda, per contribuir a la memòria històrica d’una de les èpoques més tristes i opaques de la nostra història recent.
La #RegidoriadaccióCultural, d’altra banda, s’ha compromès a adquirir uns exemplars per al fons de la biblioteca municipal, amb la finalitat que tothom pugui conèixer el llibre.

Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.