Dades de l’oficina de Turisme de l’Aldea any 2019

dimarts, 28 de gener del 2020
La regidoria de Turisme de l’Ajuntament de l’Aldea fa el recull de les dades de turisme d’aquest passat any. Amb un recompte de 151 visites i unes 466 persones aproximadament, tanquem el balanç de l’any 2019.
Les procedències majoritàriament ens deixen visitants de Catalunya, una gran part provenen de la ciutat de Barcelona i rodalies, la resta són visitants nacionals, encara que aquest any podem destacar un lleuger increment de turistes estrangers, amb un 8% del total.

Les visites pel Delta i les destinacions com ara Riumar, la platja de la Marquesa, les llacunes i el pont “Lo Passador” són les més visitades per la gran majoria de turistes, encara que n’hi ha que s’allotgen a l’Aldea, un 3% del total, i tenim un 20% que coneixen l’Aldea o ja hi havien estat anteriorment.
Alguns visitants són locals o persones de pobles veïns que venen a propòsit, només per a visitar la torre de guaita, l’església i l’ermita amb el conjunt de les seues instal·lacions.
Les visites són de diferents tipus, però principalment el Parc Natural del Delta de l’Ebre és el més visitat, la ruta de les torres de guaita, els molins de l’oli d’oliva, els museus de l’arròs i les rutes amb bicicleta per la via verda completen a grans trets les preferències dels visitants que s’apropen a la nostra oficina demanant informació.

El pas de la via verda per l’ermita i la seua àrea de descans, acull al grup del cicloturisme amb un considerable nombre de les visites totals. El turisme familiar ocupa un bon lloc dins del recompte anual de visitants.
Amb la recopilació de les dades podem destacar, que els mesos de març i abril va ser quan es van rebre més turistes amb un total de 21 i 23 visites respectivament. Així com el mes de novembre i el mes de juliol va ser quan vam rebre menys 3 i 6 visites. Podem observar que des del mes de febrer fins al mes de juny és quan hi ha més activitat turística. Cal dir que depèn de l’any, el mes amb major nombre de visites pot canviar, però sí que a la primavera és quan rebem la major part de les visites.
Comparant els darrers 4 anys podem afirmar que la tendència és lleugerament en augment aquests dos últims anys 2018 i 2019. Amb un bon 2016 i un fluix 2017. Suposem que es fa notar la recuperació econòmica.
A mesura que s’estan consolidant els atractius turístics del municipi, com la festa de la plantada, la festa de la sega de l’arròs, o la fira gastronòmica ens n’adonem que a poc a poc s'hi registrem més visites els mesos en què hi escauen aquests esdeveniments i sobretot els mesos de la Setmana Santa.

L’horari de l’oficina de turisme de l’ermita és tots els dissabtes, diumenges i festius de les 11:00 hores fins a les 14:00 hores.

Gràfics oficina de TurismeShare this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.