La Vaqueria

🔴 Mesures extraordinàries, modificació del Pla de Transport amb motiu del Coronavirus

dilluns, 6 d’abril de 2020

Es desaconsella viatjar llevat de raons inajornables o d’extrema necessitat

Suprimida la circulació ferroviària als trams Ripoll – Puigcerdà (R3) i Manresa – Lleida (R12) a partir de dilluns 6 d’abril
 
·                 Des d’avui, l’oferta global a Rodalies de Catalunya és del 50% respecte al servei habitual
·                 La demanda està caient al voltant del 95%
 
A partir de dilluns dia 6 d’abril, l’adequació i optimització per part d’Adif dels recursos que disposa al centre de Control del Trànsit Centralitzat i manteniment de la infraestructura comporten la supressió de la circulació de trens als trajectes Ripoll – Puigcerdà, línia R3, i Manresa – Lleida, línia R12. 
 
Entre Ripoll i Puigcerdà s’estableix un servei alternatiu per carretera amb tres expedicions per sentit (matí, migdia i tarda-nit).
Pel que fa al recorregut de la línia R12 entre Lleida –Cervera queda cobert amb els busos interurbans i entre Manresa i L’Hospitalet els viatgers disposen dels serveis de l’R4.
 
Rodalies de Catalunya ha reduït al 50 % la seva oferta seguint els paràmetres marcats per les autoritats. De forma coordinada amb el titular del servei, es reajusta el servei ferroviari a la demanda existent, que s’ha reduït pràcticament un 95%, la qual cosa permet que es mantingui, com a màxim, un nivell d’ocupació que representi un terç de la capacitat màxima. D’aquesta manera es respecta el propòsit de mantenir distàncies entre els viatgers recomanades per les autoritats sanitàries.
 
A les mesures d’Adif, s’afegeix que a partir de dilluns la RT2 (L’Arboç – Port Aventura) no prestarà servei. Els viatgers disposen dels serveis de les línies R4 al tram L’Arboç-Sant Vicenç de Calders, i dels servei de les línies R14, R15, R16 i R17 entre Sant Vicenç de Calders i Port Aventura).
 
Des del passat dimecres 26, els trens de les R7, RG1 i RT1 no circulen. A la línia R7 la Universitat Autònoma de Barcelona està tancada i la resta d’estacions estan servides per l’R4. La RG1 comparteix recorregut amb trens de l’R11 i R1 i finalment els viatgers de la línia RT1 disposen de serveis de les línies R14, R15 i R16 per desplaçar-se entre Tarragona, Vilaseca i Reus.
 
Cal recordar que els trens de la línia R11 inicien o finalitzen el seu recorregut a l’estació de Portbou.
 
Aquestes mesures han estat adoptades en el marc de l’Estat d’Alarma decretat pel Consell de Ministres amb motiu de l’emergència sanitària pel Covid-19, que obliga a una situació excepcional de mobilitat i a l’aplicació de mesures extraordinàries. Renfe desaconsella viatjar excepte que sigui per raons inajornables o d’extrema necessitat.
 

Els nous horaris es podran consultar a partir de dissabte a través dels canals digitals d’informació i atenció al client de Renfe i Rodalies de Catalunya. Així com als telèfons 900 41 00 41 i 912 320 320.
Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.