Guia formativa Baix Ebre i Montsià

dilluns, 18 de maig del 2020


El Consell Comarcal del Baix Ebre i del Montsià hem publicat una guia amb tota l’oferta formativa existent a les dues comarques. Un mapa que pretén apropar els recursos formatius que s'ofereixen al nostre territori per ajudar a les persones a orientar el seu futur i que ha estat elaborat conjuntament per l’Agència de Desenvolupament Local del Baix Ebre i l'Agència de Desenvolupament Local del Montsià.

L'objectiu principal és donar a conèixer els recursos formatius professionalitzadors per ajudar a orientar el futur professional de la ciutadania, on no en va, les dades són molt positives: a les Terres de l’Ebre, la inserció laboral de les persones que han finalitzat la Formació Professional ha crescut un 15,32% en els darrers cinc anys. La Formació Dual ha assolit una ocupació del 73,7%, arribant, fins i tot, al 83,2% en el cas de persones de més de trenta anys. Aquestes dades mostren l'impacte enormement positiu de la formació professional al nostre territori, sent un recurs clau i imprescindible en el seu desenvolupament social i econòmic. 

El contingut de la guia, està organitzat per famílies professionals i  compta amb el recull dels certificats de professionalitat que s'impulsen des del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, l’oferta en formació universitària, així com un directori de centres. D’altra banda, el document incorpora un glossari terminològic i d’informació referent a les mesures de flexibilització que faciliten l’accés als cicles formatius. La Guia es dirigeix a totes aquelles persones que, independentment de la seva edat, vulguin formar-se professionalment. També les organitzacions poden adreçar-se als centres per formar el seu capital humà i-o dur a terme un procés de reconeixement de l’experiència professional. 

Aquesta ha estat editada en format paper i en format on line, i es complementa amb el Servei d’Atenció a les Persones de l'Agència del Baix Ebre, que ofereix un servei d'acompanyament en la recerca i millora professional. 

Us fem saber també, que és un document viu i que dos cops a l'any es realitzaran les actualitzacions necessàries per poder complir amb la seva finalitat. En aquest cas, l'edició es va tancar la primera setmana de març, fet que ha impedit incloure els nous cicles que s'han confirmat a principis de Maig i que són:
  • INS Sòl de Riu d'Alcanar: CFGM de Vídeo, Discjòquei i so
  • INS Manel Sales i Ferré d'Ulldecona: PFI Auxiliar de la Construcció
  • INS Dertosa de Tortosa: CFGS de Direcció de Cuina.

Consulta la guia: Obre el teu futur 
Consulta la versió reduïda de la Guia 

Tanmateix, us fem saber que la Fundació Mercè Pla, ofereix el PFI d'Auxiliar d'hoteleria: Cuina i Càtering, el qual, degut a un error no surt reflectit a la guia. Per més informació podeu consultar el tríptic de la Fundació que us adjuntem i veure el següent vídeo: https://youtu.be/C_aYocgWIwM 


Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.