馃敶 Prestaci贸 d’urg猫ncia per a subministraments b脿sics per a persones afectades per la situaci贸 de crisi ocasionada per la COVID-19

dilluns, 4 de maig del 2020




Davant de la situaci贸 de vulnerabilitat econ貌mica en qu猫 es troben moltes fam铆lies arran de la crisi sanit脿ria derivada de la COVID 19, el Govern de la Generalitat ha previst una dotaci贸 pressupost脿ria de 20 milions d'euros per a despeses de primera necessitat i amb la finalitat de pal·liar aquesta situaci贸.
La prestaci贸 consistir脿 en un ajut extraordinari per a la sostenibilitat econ貌mica de les fam铆lies a Catalunya per un import de dos-cents euros, en un pagament 煤nic, amb l’objectiu de facilitar l’adquisici贸 de productes d’alimentaci贸, farm脿cia i altres subministraments b脿sics.
La prestaci贸 s'adre莽a a persones treballadores (persones f铆siques) que tinguin c脿rregues familiars  i es trobin en algun dels sup貌sits seg眉ents:
  1.  Treballadores per compte ali猫 afectades per un expedient de regulaci贸 temporal d’ocupaci贸 per for莽a major, d’acord amb els sup貌sits previstos a l’article 22 del Reial Decret llei 8/2020.
  2. Treballadores per compte ali猫 afectades per un expedient de regulaci贸 temporal d’ocupaci贸 per causes econ貌miques, t猫cniques i de producci贸, d’acord amb els sup貌sits previstos a l’article 23 del Reial Decret llei 8/2020.
  3. Treballadores per compte ali猫, fixes discont铆nues, afectades per un expedient de regulaci贸 temporal d'ocupaci贸 d’acord amb el punt 6 de l’article 25 del Reial Decret llei 8/2020.
  4. Treballadores per compte ali猫 afectades per l’extinci贸 del contracte de treball.
  5. Treballadores per compte propi amb suspensi贸 o reducci贸 de l’activitat econ貌mica.

Sol·licitud de l'ajut
El termini per presentar les sol·licituds comen莽a el dijous 30 d’abril i restar脿 obert fins a l’exhauriment de la dotaci贸 pressupost脿ria destinada a la prestaci贸.
Cada unitat familiar t茅 dret a una sola prestaci贸 extraordin脿ria per subministraments b脿sics. Aquest ajut ser脿 compatible amb la percepci贸 de qualsevol altre ajut o prestaci贸 concedit per altres administracions, ens p煤blics o privats. 
La persona interessada haur脿 de presentar la sol·licitud per internet i es resoldr脿 en el termini de 7 dies h脿bils. Un cop atorgat l’ajut, el pagament es far脿, mitjan莽ant transfer猫ncia banc脿ria, en un m脿xim de 7 dies h脿bils.
Els ajuts s’atorgaran fins a l’exhauriment de la dotaci贸 pressupost脿ria.

Enlla莽 a la publicaci贸 AQU脥
Enlla莽 a informaci贸 sobre tramitaci贸 AQU脥

Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Av铆s Legal i Pol铆tica de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.