🔴 #ÚLTIMAHORA Un niu de metralladores de l’any 1938 surt a la llum a les obres de construcció de la Marina Seca

divendres, 30 de juliol del 2021

 


Durant la realització de les obres de construcció de la Marina Seca a l’embarcador de l’Aldea hem trobat un dels nius de metralladora de la línia de defensa del Front de l’Ebre del bàndol Republicà de la Guerra Civil. El front republicà que va contenir el bàndol dels revoltats va construir a l’abril de 1938 la línia defensiva dels atacs del front franquista, que es preveu que estava formada per aproximadament 50 nius de metralladora.

Irene Negre Regidora d’Acció Cultural: “Aquest govern també tenim el compromís de preservar la nostra història i és per això mateix que ens enorgulleix haver pogut trobar aquest niu de metralladores, que


conservarem, documentarem i preservarem per tal que pugui ser visitable. A hores d’ara fem una crida a respectar l’espai i no accedir-hi per tal que els arqueòlegs puguin fer el seu treball. A més, des de l’Ajuntament, continuarem amb la recerca per tal de preservar tots aquells nius de metralladora que a hores d’ara encara es troben en peu al nostre terme municipal. Demanem també que qualsevol persona que dintre els seus terrenys detecti alguna construcció es posi en contacte amb l’Ajuntament per tal de fer una visita i començar a treballar per preservar i arreglar l’espai.”

 

 

Imatges
https://bit.ly/3lf829E

https://bit.ly/3zVwVLl 

Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.