L’Aldea aprova el pressupost per al 2022 amb una dotació de 4.571.778,74 €

dilluns, 29 de novembre del 2021


L’Ajuntament de l’Aldea continuarà un any mes sense pujar els impostos i taxes
 
L’Ajuntament de l’Aldea ha aprovat  els pressupostos municipals per aquest proper any 2022 amb un import de 4.571.778,74 €, amb un augment del 3,8 % respecte al pressupost municipal de l’any 2021 (4.397.492,20 €), i amb el compromís de no pujar els impostos i taxes aquest proper any.
Uns pressupostos que constaran de dos grans blocs, destinats el primer bloc pressupostari a les millores urbanes i rurals , i l’altre bloc  que engloba el servei a les persones, amb una inversió per als dos blocs de 1.380.000€.


La via verda de l’antic traçat del tren veurà la llum la segona fase compresa  des de l’ampliació de l’àrea d’autocaravanes , fins la mateixa partició del terme de Camarles, on s’habilitarà un carril, bici, s’adequarà la pavimentació del ferm , instal·lació de bancs i plantació de zona arbrada.
En quan a les actuacions de la via pública comprendran millores a les ravals  amb la  dotació d’aigua potable a la Raval de Sant Josep, a més  s’instal·laran estratègicament nous punts d’enllumenat per millorar la visibilitat  i s’implantaran illes de reciclatge de residus, tant a les ravals com als disseminats,  substituint els contenidors antics on no era possible el reciclatge. Amb aquestes accions s’estableix la prioritat per minorar el canvi climàtic  i millorar la sostenibilitat, com la instal·lació de punts de recàrrega elèctrica  i dotació de  plaques fotovoltaiques als edificis  municipals, com l’Ajuntament , el Casal de Joves, Pavelló d’Esports,el Cos de Guàrdia, l’Escola Bressol, Camp de Futbol o Piscines Municipals, per ser respectuosos amb el medi  ambient.
Es realitzarà l’endegament del Barranc dels Pixadors per a disminuir la inundabilitat al seu pas pel nucli urbà, amb la substitució de l'actual pont de l'av. Catalunya i un rebaix de la llera del barranc en aquella mateixa zona, fet que comportarà un millor pas de l'aigua i pràcticament sense cap mena de retenció, evitant els perills de desbordament en èpoques de fortes pluges.
 El pont de meló,  la cruïlla del camí de l’Ermita amb el camí de lligallo, o el passeig del canal fins al camp de futbol, són algunes de les zones que comptaran amb carril bici ,zones per vianants i espais verds.
Les places com la dels Països Catalans s’arranjaran i la  plaça dels Estudiants  i la plaça de l’Estació es substituirà el cautxú existent .
La seguretat també té cabuda als pressupostos per aquest proper any i es crearà el cos de Protecció Civil, que donarà el tret de sortida a la cavalcada Reial 2022, amb un cos de 5 voluntaris que seran uniformats, dotats d’equip de radiotelecomunicació i vehicle  . El cos de protecció civil donarà suport a la Guàrdia Municipal i serà present als actes massificats (curses, Festes Majors).
Dins de la partida esportiva  es destinaran 30.000 € per la instal·lació de les dos pistes de pàdel, adquirides l’any 2019, i que es preu que estiguin operatives al primer trimestre de l’any .La gespa artificial del camp de la UE Esportiva ja ha esgotat la seua vida útil i serà substituïda per una de nova amb una inversió de 40.000 €.
 La partida pressupostària de Festes Populars s’ha augmentat considerablement fins als 230.000 € , tenint en compte que el poble de l’Aldea ha estat privat d’actes festius a causa de la pandèmia. La regidoria de Festes organitzarà unes “megafestes”, amb aquesta era post pandèmia s’organitzaran unes festes  d’un nivell molt alt, com mai s’han organitzat al poble.
 L’ajuntament també destinarà recursos per al progressiu canvi de finestres de l’escola Mª Garcia Cabanes, que no compleixen la normativa energètica i no aïllen de les inclemències meteorològiques .També s’adquirirà mobiliari per fer cessió a les escoles aquest any 2022. Continuant amb l’ensenyament es dotaran recursos a l’Escola de Música Municipal Dionisio Calvet Melich, gestionada per la Banda Musical Verge dels Prats , per continuar realitzant estudis de música reglats .
Des de la regidoria d’Acció Cultural s’inventariaran i rehabilitaran els vestigis de la Guerra Civil, com el niu de metralladores trobat recentment a  l’embarcador de l’Aldea.
 S’arranjaran uns dels lavabos de  l’edifici de l’SCRUA que estan en molt males condicions.
També cal destacar que per primera vegada l’Aldea disposarà de l’existència de pisos socials, adreçats a persones en situació  de risc, per garantir el dret a l’habitatge digne, gràcies a un  conveni que es signarà amb el Consell Comarcal i l’empresa habitat 3.

 

 

Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.