L'ampliació del certificat Covid als interiors de restaurants, gimnasos i residències entrarà en vigor divendres

dimarts, 30 de novembre del 2021

 


  • “Ens donem un marge de 4 dies perquè la gent se'l pugui continuar descarregant amb tranquil·litat”, ha explicat el conseller Josep Maria Argimon, que ha recordat que el document s’ha de descarregar un sol cop i guardar-lo
     

El Govern demanarà el Certificat Covid Digital de la UE a partir d’aquest divendres als interiors de restaurants i gimnasos i als visitants de les residències. Així ho ha anunciat aquesta tarda el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, després de la reunió de la Comissió Delegada del Govern en Matèria de Covid-19, en una compareixença al Palau de la Generalitat. L’ampliació del certificat, que ja va ser validada judicialment pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), entrarà en vigor la propera mitjanit de dijous a divendres. El certificat, segons ha explicat el conseller, es demanarà a totes les persones a partir de 13 anys d’edat que accedeixin a l’interior aquests establiments.

El document es pot descarregar a través de la web i de l’aplicació de La Meva Salut. “És una eina que funciona, que ens permet 6.000 entrades al minut”, ha explicat el conseller, que ha assenyalat que, fins que entri en vigor l’ampliació la mesura, encara queden uns dies perquè la gent se’l pugui descarregar. “Ens donem aquest marge de 3 o 4 dies, perquè la gent se’l pugui continuar descarregant amb tranquil·litat i, si necessita ajuda, pugui recórrer a la seva xarxa de familiars i amics”, ha dit el conseller. “S’ha de descarregar un sol cop i guardar-lo”, ha recordat Argimon, que ha afegit que, en l’última setmana, s’han expedit uns dos milions de certificats, xifra que supera els 10 milions i mig des de l’inici de l’estiu passat. En aquest sentit, ha destacat el conseller, Catalunya “és la comunitat que, de llarg, ha fet més descàrregues de certificats, tant si ho mirem per població general com per població vacunada”. La majoria de certificats, un 96%, són de vacunació i, la resta, de recuperació de la malaltia o de prova diagnòstica negativa.


Tal i com ha explicat el conseller, “dijous passat es va detectar una allau d’entrades, per la qual cosa es van posar filtres de prevenció i seguretat. Tot i així, el sistema continuava en funcionament: només el divendres es van emetre 360.000 certificats. En total, hi van haver més de mig milió d’entrades aquell dia a La Meva Salut”. L’endemà divendres, ha afegit el conseller, “vaig demanar una comissió delegada extraordinària, perquè la gent estava anant als centres d’atenció primària a demanar la impressió del certificat. Tenim la xarxa d’atenció primària molt atapeïda no és la seva funció imprimir o descarregar un certificat”, ha assenyalat el conseller. Aquests darrers dies, els tècnics han treballat per augmentar la capacitat i millorar la disponibilitat dels serveis de La Meva Salut. També s’ha incorporat una cua de peticions, que permet gestionar millor la demanda reduint el risc d'increments sobtats de peticions.

El Govern de la Generalitat va aprovar l’extensió del certificat Covid-19 com a resposta a l’increment de la incidència del virus. A banda d’aquesta mesura, el Govern insisteix en la necessitat de seguir mantenint les mesures bàsiques de prevenció davant de la COVID-19, com ara la necessitat de fer un ús correcte de la mascareta, mantenir la distància sempre que sigui possible i aplicar les mesures higièniques. També es recorda que l’ús de la mascareta és obligatòria a tots els espais interiors, excepte en el moment de menjar o beure, i en els espais exteriors si no es pot mantenir la distància física interpersonal de seguretat.

Dos casos de la variant ómicron a Catalunya
D’altra banda, el conseller de Salut també ha explicat que s’han detectat a Catalunya dos casos sospitosos de la nova variant òmicron de Covid-19. “Tenim dues persones procedents de Sudàfrica que han donat positiu en test d'antígens i estem pendents de saber si són casos de la nova variant”, ha explicat Argimon en la seva compareixença. El conseller ha recordat que és previsible que la nova variant arribi Catalunya i a la resta de països europeus i ha recordat que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha demanat “paciència i tranquil·litat, perquè encara ens falta saber molt sobre aquesta variant”.

Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.