El flanc sud de la batalla de l’Ebre: el dia en què el riu se va tenyir de roig

divendres, 11 de febrer del 2022


Els Companys del mitjà Informatiu Aprop han realitzat un reportatge pels espais més desconeguts de la batalla més crua de la Guerra Civil, i en la qual el Mas de Bernis vas ser un punt clau a la batalla de l’Ebre.

 El Mas de Bernis, actualment és una de les moltes Masies Rurals que es poden trobar a l’Aldea. El que actualment és un lloc per descansar i per xalar amb els plaers del Delta de l’Ebre per vacances, a la Guerra Civil va ser un dels punts clau de la Batalla de l’Ebre, amb 3 búnquers que s’hi troben al Mas, dos dins mateix de la propietat i l’altre a la vora del camí on es podia vigilar tota l’esplanada dels atacs de la batalla.
El niu de metralladores de l’exèrcit republicà de l’any 1938 descobert el passat 30 de juliol a l’embarcador de l’Aldea, trinxeres o impactes de bala al Pont de Ferro del canal de Dreta de l’Ebre i a pocs metres de la Torre de la Carrova, són algunes de les moltes curiositats que podràs trobar dins reportatge dels nostres companys d’ Aprop, sobre la sagnant Batalla de l’Ebre, on prop de 30.000 soldats hi van perdre la vida.



Reportatge complet Aprop

https://bit.ly/34p4J9W

Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.