🔴 Comunicat d'activació de l'INUNCAT: pas de prealerta a fase d'Alerta

diumenge, 20 de març del 2022

 


Es comunica que s'ha activat el Pla Especial d'Emergències per Inundacions de Catalunya (INUNCAT) en fase d'ALERTA.

Es comunica que en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se'n poden derivar, s'ha activat el Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT) en fase d'ALERTA.


D'acord amb la informació del Servei Meteorològic de Catalunya, l'episodi de fort onatge continua i s'allarga fins a migdia de dimecres. Les onades podran superar els 2,5 metres (maregassa). El vent bufarà de component est i hi haurà mar de fons de component est a tot el litoral.

També es preveu episodi d'acumulació de pluges que afecta l'Alt Empordà avui i demà, podent superar els 100 mm en 24 hores.

A més, es preveu episodi d'intensitat i acumulació de pluges a les comarques de Terres de l'Ebre durant dilluns i dimarts. Es poden superar els 100 - 150 mm en 24 hores, principalment a la zona del Massís dels Ports.

La superació de la intensitat de pluja de 20 mm en 30 minuts també es preveu a la zona del Massís dels Ports des de migdia de dilluns fins a mitjanit.


Així mateix, es preveuen nevades a la zona del Massís dels Ports: dilluns a cota 1000 -1100 metres i dimarts pujant a cota 1500 metres. Cal tenir en compte la possible aportació d'aigua durant el dia de dimarts deguda a la neu que es fongui quan pugi la cota i que es pot afegir a l'aigua de la pluja.


 Es recomana que estigueu atents a possibles increments de cabal dels rius, rieres i torrents del vostre municipi durant l'episodi. Vigileu guals i passos a nivell. 


#Seguretat #lAldea



Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.