Comunicat d'actualització de la Fase d'Alerta de l'INUNCAT

dilluns, 21 de març del 2022

 


Es comunica que es manté la fase d'ALERTA del Pla Especial d'Emergències per Inundacions de Catalunya (INUNCAT).

D'acord amb la informació del Servei Meteorològic de Catalunya, es preveu episodi d'intensitat i acumulació de pluges a les comarques de Terres de l'Ebre, Montsià i Terres de l’Ebre, així com Terra Alta durant el dia d’avui i fins demà dimarts. Es poden superar els 100
en 24 hores. La superació de llindar es produirà al voltant del Massís del Port, on es poden superar els 150 mm per acumulació. La superació de la intensitat de pluja de 20 mm en 30 minuts també es preveu a la zona del Massís dels Ports.
L'episodi de fort onatge s'allarga fins a migdia de dimecres. Les onades podran superar els 2,5 metres (maregassa). El vent bufarà de component est i hi haurà un notable mar de fons de component est a tot el litoral amb especial incidència a les comarques de les Terres de l’Ebre.

També es preveuen localment nevades a la zona del Massís dels Ports. La cota de neu podrà baixar al voltant dels 1.000 metres, amb gruixos de 20 cm a cotes de 1,200 metres.
Cal tenir en compte la possible aportació d'aigua deguda a la neu que es fongui quan pugi la cota i que es pot afegir a l'aigua de la pluja.
Es recomana que estigueu atents a possibles increments de cabal dels rius, rieres i torrents del vostre municipi durant l'episodi. Vigileu guals i passos a nivell.

Podeu consultar les actuacions a fer, els consells i les recomanacions municipals vinculades a l'INUNCAT a http://interior.gencat.cat/inundacions
Per obtenir més informació:
- Incidències viàries:http://cit.transit.gencat.cat
Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.