♻️ L’Aldea el primer municipi de Catalunya en reciclatge de residus plàstics agrícoles

dimarts, 1 de març del 2022

 


L’Ajuntament de l’Aldea s’enorgulleix en ser el primer municipi de Catalunya amb el reciclatge de mànegues de reg dels pagesos aldeans. La regidoria d’Acció Urbana i Rural va posar en funcionament al març de 2020 un punt de reciclatge de mànegues de reg, a causa  d’un gran percentatge dels abocaments il·legals que tenia el municipi. Un veritable problema que tenien els pagesos amb les mànegues en desús que utilitzaven als seus camps agrícoles.

 

Amb aquest punt de recollida controlat situat a la zona de Carvallo, s’ha aconseguit compilar la quantitat de 100 tones de residu plàstic, que gràcies a la gestió eficient i respectuosa amb el medi ambient dels residus i  al  conveni que s’ha signat entre l’Ajuntament i l’empresa Solteco Madera Plastica SL, aquestes mànegues de reg  tindran una segona vida útil per la mateixa població.

Pepe Caballé Regidor d’Acció Urbana i Rural: ”Quan vam entrar a govern vam detectar que al municipi hi havien molts punts on s’acumulaven mànegues de reg i tubs. També vam tindre un gran incendi a un abocament il·legal de mànegues de reg, des de llavors ens vam posar a treballar amb l’empresa Solteco Madera Plastica S.L. Hem estat més d’un any perfilant com podríem gestionar aquest residu, finalment hem signat un conveni en l’esmentada empresa. L’empresa ens ve a recollir les mànegues de reg i tubs a cost 0 per la nostra població i després poder gaudir de mobiliari urbà als espais verds i urbans. L’Aldea és una població on tenim moltes hectàrees de conreu on s’utilitza mànega de reg.


Durant l’any hi han dos èpoques on entren moltes tones de residus plàstics agrícoles, quan es preparen les terres per la campanya d’hivern i la campanya d’estiu. Conjuntament amb la Regidoria d’Espais Verds ja estem treballant dos projectes on podrem gaudir d’aquest plàstic reciclat que generen els nostres pagesos. Creiem que és una gran notícia per als nostres pagesos i pel medi ambient, ja que aquest tipus de plàstic no es pot reciclar com es recicla el plàstic que fem al nostre dia a dia ,ja que ha d’anar soterrat a un abocador.

PELS NOSTRES PAGESOS I PEL MEDI AMBIENT SEGUIM!!!! “.

Jordi Carbonell delegat comercial de l’empresa Solteco: “Amb l’objectiu de donar sortida a materials de difícil reciclabilitat vam fer una proposta per poder generar un projecte d’economia circular a través d’aquest residu. Amb aquestes 100 tones aproximades que es generen, l’empresa s’encarrega de la gestió del residu fins la transformació final del mateix, amb la fabricació del mobiliari urbà que pugui necessitar el mateix Ajuntament”.

L’Aldea és el primer municipi de Catalunya en fer projecte d’economia circular amb plàstics agrícoles. Des del primer moment s’ha tingut en compte la problemàtica dels pagesos, amb el gran volum de residu que es genera,  i   s’ha tingut una voluntat clara en du a terme aquest projecte per poder donar una segona vida útil a les manegues de reg. De les 100 tones es podran reaprofitar entre el 90 i el 95 % del producte per realitzar mobiliari urbà com bancs, taules de pícnic, jardineres, papereres o tanques entre altres productes.

 

Una gran notícia per l’Aldea, pels pagesos, i pel medi ambient.

 

Imatges

https://bit.ly/3skdB9M

https://bit.ly/3pf1Y24

https://bit.ly/3IgDInA

https://bit.ly/3taKDbt

https://bit.ly/3Heh0ew

https://bit.ly/3hh20Sx

 


Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.