Comunicat d'actualització de la fase d'alerta del PROCICAT per onada de calor

dimecres, 15 de juny del 2022


Es comunica que es manté activat el PROCICAT en fase d'ALERTA per Onada de calor. El pla d'actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor sobre la salut (POCS) està en fase 2.

Es demana als ajuntaments que es prevegin llocs frescos o sales amb aire condicionat en cas que sigui necessari el seu ús i es tingui especial vigilància de les persones majors de 75 anys sense suport familiar o sense recursos; persones amb discapacitats físiques o psíquiques i limitacions de mobilitat; persones que hagin de romandre o fer activitat física a l'aire lliure (incloses les activitats laborals) i persones amb malalties cròniques.

 

El llindar establert pel Servei Meteorològic de Catalunya es correspon amb la superació de la temperatura màxima diària de cada municipi establerta pel percentil 98 durant tres dies consecutius o més.


El percentil 98 és el valor estadístic que indica que només el 2% de dies dels mesos d’estiu, la temperatura màxima ha estat superior a aquest valor. Aquest percentil, pren un valor diferent a cada municipi en funció de les temperatures màximes que s’hi assoleixen.

 

Consulteu aquí el valor del percentil 98 del vostre municipi:

Taula del percentil 98 de la temperatura màxima per municipis

https://bit.ly/3Oe6doz

 

L'episodi d'altes temperatures que va començar aquest dilluns, continuarà amb més intensitat avui dimecres, i al llarg de dijous i divendres i s'allargarà fins dissabte.

L'àrea afectada per l'onada de calor abasta l pràctica totalitat del territori català, excepte Vall d'Aran, extrem sud de Catalunya, litoral i prelitoral de Tarragona, litoral de Barcelona i Pirineu de Girona. L'àrea de ponent és on la probabilitat de superació del llindar és més elevada.

L'abast territorial s'ampliarà demà i demà passat i només vall d'Aran i litoral i prelitoral de Tarragona no quedaran afectats.

La temperatura mínima sovint no baixarà dels 20 ºC i localment quedarà per sobre dels 25 ºC.

 

Enllaç als consells del Departament de Salut:

 

https://bit.ly/3QmCw6u

Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.