L’Aldea inaugura el carrer Francisco Javier Sánchez Latre

dissabte, 22 d’octubre del 2022

 
Dissabte 22 d’octubre l’Ajuntament ha inaugurat el nou punt d’accés  al municipi

 El conegut camí de l’arrossera ha sofert un canvi total transformant-se en un carrer, al qual s’ha millorat la mobilitat sostenible i la seguretat per als vianants i per als ciclistes a l’entrada del municipi, des de la carretera que va cap a Tortosa  fins a l’escola Maria Garcia Cabanes.


L’objectiu principal de l’arranjament d’aquesta via, pretén disminuir la perillositat del camí que dona accés a l’Escola Maria Garcia Cabanes molt transitat a les hores d’entrada i sortida dels alumnes a l’escola. Com també s’ha millorat considerablement l’evacuació d’aigua que es produeix en episodis de grans pluges.

Xavier Royo Alcalde de l’Aldea: “Una obra més que posem al servei de la ciutadania, que millora l’accessibilitat i seguretat al Col·legi Mª Garcia Cabanes, que ajudarà a reconduir l’evacuació d’aigua de la pluja evitant inundacions, a part de que connectem el Col·legi amb la xarxa de carrils bici del municipi. Vull destacar el nom que hem posat aquest carrer, Francisco Javier Sánchez Latre (Don Paco) un homenatge a una persona que ha exercit la docència tota la seua vida a l’Aldea i com a Director va ser un dels grans impulsors de modernitzar tant l’educació com els  centres escolars a l’Aldea”.

 

Totalment necessària l’adequació del nou carrer que incorpora un carril bici que connecta amb la xarxa de carril bici del municipi i senyalització viària horitzontal i vertical, que fa que sigui una via comunicativa sostenible i segura per la nostra població. L’Ajuntament de l’Aldea i donant-li la importància que es mereix aquest carrer, l’ha anomenat c/ Francisco Javier Sánchez Latre.

 L ’ il·lustre i popularment conegut com Don Paco ha estat 39 anys de mestre a la nostra població, dels quals 33 anys com a Director de l’Escola Mª Garcia Cabanes i ha dedicat 42 anys a l’ensenyança fins la seua jubilació l’any 2006. L’any 1964 va ser el mestre més jove a tota Espanya de la seua promoció i abans d’arribar al nostre poble va exercir de mestre a Bot, Vilaseca i Gandesa.

Un món dedicat a l’ensenyança que ha vist com els seus alumnes i professors no disposaven ni serveis al Centre Antipalúdic on es feien les classes, fins veure aixecar els ciments de l’Escola Mª Garcia Cabanes i el Poliesportiu del mateix centre. Don Paco es sent: “molt content amb l’Ajuntament i amb el poble perquè els reconeixements s’han de fer en vida. Em va tocar estar de director però no hagués estat possible sense l’ajuda de : Joan Curto, Ximo Arasa, Rosa Gas, Montse Benito, Imma Freissinier, Mari Pau Clua, o Maria Dellà, tots juntament amb el poble i el consistori ho han fet possible”.

L’empresa adjudicatària de l’obra ha estat Tecnologia de Firmes amb un preu d’adjudicació de 114.320,80 €, i el carrer que ja està operatiu des de fa uns mesos, s’ha inaugurat oficialment aquest dissabte 22 d’octubre, a càrrec de Xavier Royo Alcalde l’Aldea, Francisco Javier Sánchez Latre, i la resta de membres de la corporació municipal.


Imatges

https://bit.ly/3TrWf5Q
https://bit.ly/3F0lEiS

https://bit.ly/3TPaYYB

https://bit.ly/3z62Vi9

 

 


Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.