L’Aldea aprova el pressupost per l'exercici 2023 amb una dotació de 4.588.811,97 €

dilluns, 21 de novembre del 2022

 

L’Ajuntament de l’Aldea continua un any més sense pujar els impostos ni taxes dels aldeans i aldeanes
 
 Gràcies a la generació d’ingressos que l’Ajuntament generarà durant l’exercici d’aquest proper any 2023, el Govern, un any més, no pujarà els impostos per als veïns i veïnes de l’Aldea. Des de l’any 2019 fins aquest proper 2023 el pressupost municipal ha augmentat amb  441.827,97 €.
 Tres Inversions importants es duran a terme aquest proper any: la 2a i complexa fase d’endegament del Barranc dels Pixadors amb l’enderroc i  remodelació total del Pont que travessa l’Avinguda Catalunya, el canvi total de Gespa del camp de la UE Aldeana i una important dotació econòmica per les Ravals i disseminats, amb l’abastament d’aigua a la Raval de Sant Josep. S’implantaran 15 noves illes de contenidors per reciclatge, perquè no tinguin que desplaçar-se fins al nucli urbà per poder reciclar, instal·lació d’enllumenat fotovoltaic i millora de camins rurals, amb un import de 148.000 €, per millorar el servei i la qualitat de vida dels veïns i veïnes que viuen a les ravals i disseminats.
 Xavier Royo Alcalde de l’Aldea: “ Un any més el Govern de l’Aldea hem augmentat la partida pressupostària sense que suposi un augment  dels impostos ni tributs per a les aldeanes i aldeans i sent conscients de la pressió  econòmica per la ciutadania, realitzarem inversions importants com la 2a fase de les obres d’endegament del pont del barranc dels Pixadors, una important dotació econòmica per les Ravals i disseminats i es realitzarà el canvi total de la gespa de l’estadi de la UE Aldeana. També hi ha altres actuacions previstes, les quals hem demanat subvenció, que quan ens seran oficialment comunicades, farem la incorporació de crèdit pertinent al pressupost.”.
 
El pressupost contempla la regularització a l’alça del salari de l’equip de treballadors de l’Ajuntament de l’Aldea, a part de la pujada del 3,5 % que dictamina el govern de l’estat.
Amb les  millores urbanes i espais verds i continuant amb el canvi d’imatge de la població, es construirà la nova plaça de la Raval de Fesol, la zona centre tindrà una nova rotonda enjardinada a la zona de la farmàcia i dins l’apartat comunicatiu s’ampliarà i  es millorarà el servei de megafonia per als bans de la població i es continuarà amb la línia d’arranjaments i obertures de nous carrers.
 Es començarà en breu la 1a fase de l’enderroc de les antigues granges del Trinquet i l’any 2023 comptarem amb la 2a fase de l’enderroc de les mateixes.
També s’adquiriran els terrenys limítrofs al cementiri per una futura ampliació.
 Dins l’apartat d’acció climàtica i sostenibilitat es millorarà la xarxa d’abastament d’aigua potable i adequació d’enllumenat LED.
 Dins del bloc de millores i serveis a les persones, la pagesia  i la seguretat ciutadana , es continuarà  apostant pel servei de vigilància rural, tant necessari per la pagesia a diverses campanyes de recol·lecció de productes de l’horta, i es continuarà amb el procés d’arranjament de camins rurals.
Es promocionaran esdeveniments perquè el comerç local, bars i restaurants  tinguin un retorn econòmic i es potenciarà novament la Fira 21 d’Abril. La infància es veurà beneficiada amb la continua millora dels parcs d’esbarjo i s’instal·larà un nou  parc caní agility. Dins de l’apartat social es dotarà de pisos socials per persones amb situació de risc i continuaran les ajudes per l’adquisició de llibres de text per al nou curs escolar on tindran també els centres educatius partida pressupostària per mobiliari escolar.
 
La gestió de l’Escola de Música que part està subvencionada comptarà amb  partida pressupostària i es duran a terme inversions de millora al local de l’entitat l’SCRUA.
 
Dins de la partida de Festes , Joventut i actes Tradicionals es continuarà apostant per potenciar  festes per als  joves i la Festa del 21 d’Abril que enguany comptarà amb el seu 40è aniversari com a poble independent.
El pressupost municipal per l’exercici 2023 va estar aprovat en plenari extraordinari amb els 6 vots a favor de Junts per l’Aldea i les 3 abstencions dels regidors d’Endavant l’Aldea - ERC.
 
Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.