L’Aldea rep el Premi Alfons Ortuño de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya, dins de la categoria Serveis Finalistes

dimecres, 2 de novembre del 2022


L’ajuntament de l’Aldea ha rebut el premi per ajuntaments de menys de 5000 habitants d’Alfons Ortuño, el projecte estava dins de la categoria Serveis Finalistes. Aquests premis atorgats per la Generalitat de Catalunya i que arriben a la 6 edició, tenen per objectiu el reconeixement de les actuacions innovadores i les bones pràctiques en gestió pública que duen a terme les administracions públiques catalanes. Dins de les 4 categories dels premis:
 
1) Organització, processos i gestió econòmica,
2) Transparència, bon govern, avaluació i qualitat,
3) Desenvolupament d'equips i de persones
4) Serveis Finalistes, l’ajuntament de l’Aldea optava al premi d’aquesta 4a categoria
El jurat va concedir a l’Aldea el premi per Ajuntaments de menys de 5000 habitants per la implantació de la geolocalització de les masies i cases aïllades i la implantació del transport social a la població.
 

Irene Negre Tinent Alcalde de l’ajuntament de l’Aldea: “Va ser un honor recollir el premi especial del jurat, un sol premi d’entre tots els projectes dels Ajuntaments de menys de 5.000 habitants. El nostre compromís amb les persones per donar resposta a les seues necessitats, sobretot necessitats bàsiques i de seguretat, és ferm. El projecte de geolocalització de les masies i el de transport social són projectes de serveis finalistes que incideixen directament en la vida de les persones. Esperem que aquestes idees puguin ser compartides amb d’altres municipis i ciutats, ja que amb un cost mínim dones una gran prestació que pot salvar vides, de vegades la vida de les persones està en risc en qüestió de minuts.”
 
L’Aldea va començar amb el cens de masies i cases aïllades de la població al gener de l’any 2020, i actualment compta amb un llistat censat de 260. Aquesta acció permet en cas de qualsevol mena d'emergència, facilitant un número de codi als serveis d'emergència, poder  arribar d'una manera immediata a la masia que ho hagi demanat, guanyant en celeritat i sense cap mena de confusió, al estar censades i introduïdes al Google Maps
 
 
 
D’altra banda  la implantació del transport social, que es troba actiu des de l’any 2021 i amb la voluntat de garantir l’autonomia i facilitar el desplaçament de les persones majors de 65 anys al centre de la població, on s’ubiquen el Centre d’Atenció Primària i els Serveis Socials de la localitat, així com també el propi Ajuntament, donant així cobertura a les necessitats bàsiques en matèria d’assistència sanitària i social.
 
Aquests dos projectes totalment consolidats i amb l’objectiu principal del benestar i la seguretat de les persones han fet possible que l’Aldea sigui reconeguda amb el Premi Alfons Ortuño de la Generalitat de Catalunya.
Amb aquest nou premi l’Ajuntament de l’Aldea compta ja aquest any 2022 amb  4 premis : obtenint per 5è any consecutiu el 100 % de transparència amb el premi d’InfoParticipa, el reconeixement per l’Administració Oberta de Catalunya, un any més dins dels deu primers Ajuntaments que han realitzat la transformació de municipis catalans entre 1001 a 5000 habitants i el premi en dos Flors d’Honor a Viles Florides en el seu primer any de participació i que promou la transformació de racons, pobles i ciutats de Catalunya i Andorra a través d'espais verds urbans i enjardinats.
 


Imatges
https://bit.ly/3sQ1XD3
https://bit.ly/3FCmcLX
Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.