L’Aldea instal·la nous punts de recollida per reciclar a les Ravals

dilluns, 9 de gener del 2023

 

95.000 € d’inversió a les Ravals i disseminats per aconseguir minimitzar les despeses de recollida i assolir els objectius de reciclatge per l’any 2025
 
L’Aldea és un municipi que és preocupa i fomenta el reciclatge i la recuperació de residus de les restes que genera la mateixa població. Des de l’inici de la legislatura l’any 2019 fins les acaballes del 2022 i a l'espera de les dades finals de aquest passat any, l’Aldea ha augmentat la taxa de recuperació de residus d’un 51% a un 54 %. Aquesta dada continua preocupant molt i des de l’Ajuntament es continuarà treballant per augmentar el percentatge de reciclatge, tenint en compte que a l’inici de la legislatura comptàvem amb 38 contenidors de resta escampats pels polígons industrials, ravals i disseminats i el reciclatge era completament inexistent amb la corresponent penalització que això representava per al municipi.
 
 
Amb una primera fase i treballant juntament amb els serveis tècnics del COPATE es va iniciar l’any 2020 la retirada de 15 contenidors de les zones industrials sent substituïts per illes de contenidors. La segona fase ha estat la substitució dels 23 contenidors restants de les Ravals i zones disseminades més properes a la població, substituint-los per 10 illes completes estàndard de contenidors i ampliant el servei de fraccions inexistents a algunes zones.
 
A causa de la tipologia de les masies i cases disseminades i sent conscients de la problemàtica que tenen alguns veïns i veïnes, per recórrer grans distàncies per poder reciclar, també s’han posat en servei 7 illes petites amb contenidors de 240 litres cadascú per fracció i d‘aquesta manera s’ha cobert tota l’àrea habitada de les Ravals amb una inversió total d’aquestes actuacions de 95.000 € perquè els usuaris puguin reciclar completament.
 
 Xavier Royo Alcalde de l’Aldea: “Amb aquesta actuació pretenem que els habitants de les ravals i disseminats més propers a la població tinguin un servei idoni i més proper als seus habitatges, per poder així reciclar i evitar llargs desplaçaments amb la brossa com estaven realitzant fins ara. Volem continuar amb aquesta bona línia ascendent de reciclatge que té la nostra població i així poder assumir els objectius marcats amb reciclatge per l’any 2025 que esta marcat en un 55% i d’un 60% l’any 2030 ”. Tot i així, demano responsabilitat i compromís a les aldeanes i aldeans, en augmentar el reciclatge als seus habitatges i negocis, per tal de millorar la taxa de recuperació, però també disminuir la despesa en aquest servei, que ens toca pagar a les aldeanes i aldeans, amb un cost de 350.000 € anuals”.
 
L’any 2020 amb el lema “Si reciclem l’Aldea ens estalviem diners. Si no reciclem, ho paguem molt car” i dins de la Setmana de Prevenció de Residus, es va realitzar una forta campanya publicitària i de conscienciació als aldeans i aldeanes amb el repartiment d’infografies per tots els habitatges de la població, on s’informava del cost que representava no reciclar correctament.
 
Aquest any 2022 informadores del COPATE i personal de l’Ajuntament han realitzat el porta a porta per les ravals i disseminats per explicar-los de primera mà la implantació de les noves illes de residus per la recollida selectiva, que han substituït els antics contenidors verds per la resta. També s’han facilitat kits domèstics de reciclatge, consistents en un bujol reixat de 10l i bosses compostables, per reciclar la matèria orgànica i un kit de bosses de ràfia de 10 l per al triatge de paper, vidre i envasos.
 
Accions del tot necessàries per comprometre’ns amb el medi ambient i poder augmentar el percentatge de reciclatge a la nostra població.

 
 

 

Vídeo youtube
https://youtu.be/etSA1fGHt70
 
Imatge
https://bit.ly/3Qtbtao
Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.