Festa de la Plantada

dilluns, 19 de juny del 2023


Diumenge 
25 de juny arriba un any més la Tradicional Festa de la Plantada a la Finca de Ravanals de l’Aldea. Un lloc emblemàtic al nostre poble que es troba al costat mateix de la Torre de l’Ermita i que servirà per fer-nos reviure com treballaven els camps d’arròs els nostres avantpassats. Us convidem a una festa tradicional, ebrenca i aldeana, que fa que els estius tinguin aquest toc tan deltaic i arrelat al nostre poble, que no s’ha de perdre mai.
 
Pepe Caballé Regidor de Tradicions: ”Molt contents de poder un any més preparar una de les festes més arrelades al nostre municipi com es la Festa de la Plantada. Aquest any la celebrarem el proper 25 de Juny a La Finca de Ravanals al costat mateix del gran lloc emblemàtic del municipi com es l’Ermita de L’Aldea. La Festa de la Plantada començarà a 10:30h. on es concentraran els plantadors, públic assistent i els seus carruatges a l’esplanada de Joan de la Cruz. A les 11h. començarem el recorregut pel camí del Xoperal fins arribar a l’Ermita de L’Aldea. Després els plantadors prepararan les garbes del planter d’arròs i acte seguit començarà la plantada.
Durant la plantada podrem gaudir de la tradicional cantada i ballada de jotes, per la Rondalla Xino-Xano i el Grup de Jotes de l’Aldea. També tindrem diferents estands on els restauradors locals del poble ens prepararan diferents degustacions d’arrossos els quals els podrem gaudir a partir de les 12 del migdia.
Aquestes Festes Tradicionals no s’haurien de perdre mai, són festes molt emotives que ens recorden els nostres avantpassats quan aquesta feina de plantar la feien juntament amb moltes colles de plantadors de la part del País Valencià que venien a plantar l’arròs del Delta de l’Ebre. Aquest any des de la Regidoria de Tradicions i la Regidoria d’Ensenyament hem portat a les tres escoles: l’Escola 21 d’Abril, l’Escola Maria Garcia Cabanes i a la Escola Bressol, unes mostres d’arròs sembrat on els xiquets i xiquetes podran veure el creixement de l’arròs i el dia de la plantada el plantarem junts al arrossar.
Recordem que la Plantada es realitza a la finca de Ravanals, als quals estem molt agraïts per cedir-nos tots els anys aquest trosset de Delta de L’Ebre per poder realitzar la Plantada i la Sega. També volem fer una crida a tota la gent jove que vulgui aprendre a plantar l’arròs, aquest dia ho podrà fer al costat dels plantadors. Us esperem!!!!!! ”.
 
 
La Venda de tiquets per la degustació dels arrossos, tindrà lloc el mateix dia de la Plantada a l’estand de l’Ajuntament de l’Aldea. Us adjuntem el programa d’actes
 
Programa d'Actes Festa de la Plantada
 
Horaris
10:30h Trobada a la Finca de Joan de la Cruz. Esmorzar Plantadors al principi del Xoperal.
11:00h Sortida cap a l’Ermita pel camí del Xoperal.
12:00 h Degustació dels arrossos aldeans a càrrec dels restauradors locals.
 
Notes
* Plantada a l’arrossar de la Finca de Ravanals.
* Cantada i Ballada de Jotes amb la Rondalla Xino-Xano i el grup de Jotes de l’Aldea.
 
 
Cartell
 
https://bit.ly/444CWo5
 
Díptic
https://goo.su/qHXFD
 

 
Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.