Foguera de Sant Joan

dimecres, 21 de juny del 2023


Des de la Regidoria de Ciutadania us informem que, donat que no es poden realitzar fogueres particulars a la població en motiu de Sant Joan 2023 a causa de l’extrema sequera que estem vivint i la Generalitat de Catalunya tan sols autoritza a realitzar fogueres als Ajuntaments i a les entitats, fem una crida a tots els xiquets i xiquetes del poble, perquè portin els ninos que tinguin preparats per a la seua foguera, per cremar-los a la foguera de l’Ajuntament.
 
Els ninos d'aquells qui vulguin portar-los, seran recollits entre les 0.00h i les 0.30 h pels Diables d’Aldaia a peu de foguera per cremar-los i aconseguir així que no es perdi la màgia i perquè es compleixin tots els desitjos que es demanen durant  la Revetlla de Sant Joan.
 
Irene Negre Regidora de Ciutadania: “Les Fogueres de Sant Joan sempre han estat presents al nostre poble, a cada barriada, a cada colla d’amics o a les famílies que sopen al carrer al costat de la foguera. Enguany i a causa de la prohibició de  la Generalitat, tan sols tindrem la foguera de l’Ajuntament i és per això que volem fer partícips als més menuts i menudes perquè ens facin arribar els ninos per cremar-los a la foguera. Els Diables d’Aldaia seran els encarregats de recollir-los per cremar-los i fer entre tos que al revetlla de Sant Joan continuï sent tan màgica com sempre”.


Antigament a les fogueres que es feien per la revetlla al nostre poble, es plantava un pal i sobre el mateix s’anaven apilant les restes de fusta i rames, ben amunt del pal es col·locava un nino perquè es cremés i les colles competien per veure qui tenia la foguera de Sant Joan més alta amb el ninot dalt de pal.
 
La foguera serà encesa pels Diables d’Aldaia amb la Flama del Canigó a la 1:00h de la matinada.
 

 

 

 

 


Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.