Prealerta INUNCAT

divendres, 9 de juny del 2023Es comunica que en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i a les afectacions que es preveu que se'n puguin derivar, correspon posar el Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT) en fase de Prealerta. Durant la tarda i vespre d'avui, s'esperen pluges intenses localitzades, sobretot al prelitoral de Barcelona i de Tarragona, i a comarques de Girona.

Demà dissabte, hi haurà una probabilitat més elevada d'ocurrència del fenomen. Durant la tarda i el vespre, s'esperen xàfecs intensos que aniran acompanyats sovint de tempesta i de calamarsa o pedra grossa. Les pluges afectaran a comarques de Girona i de la Catalunya Central.

De cara al diumenge, les previsions indiquen que a la tarda es podran repetir els xàfecs intensos a comarques de Girona i de la Catalunya Central.

Durant aquests dies es podrà superar el llindar dels 20 mm/30 min. La distribució geogràfica del fenomen dins de la zona avisada serà local (afectació a menys d'un 30% del territori avisat) 

 


#Meteo #Seguretat #lAldea

Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.