Festa de la Sega

dimarts, 12 de setembre del 2023


Aquest diumenge 18 de setembre arriba un any més la tradicional Festa de la Sega a la Finca de Ravanals. Tradició, esforç i la mostra de com treballaven els nostres avantpassats als camps d’arròs fan que la Festa de la Sega tingui un encant especial a un entorn molt apreciat a les Terres de l’Ebre, com és l’Ermita de l’Aldea.

Pepe Caballé Regidor de Tradicions: “Vam plantar i ara ens toca segar l’arròs, per això des de l’ajuntament de l’Aldea i la Regidoria de Tradicions, aquest proper diumenge dia 17 de Setembre esteu tots convidats a la Festa de la Sega, que es celebrarà a la Finca de Ravanals, al costat mateix de l’Ermita. La Festa de la Sega començarà a 11:00h, a la Finca de Ravanals on els segadors començaran la seua feina de segar l’arròs a un lloc molt emblemàtic de les Terres de l’Ebre com es l’Ermita de l’Aldea. Tots els assistents podreu gaudir de la sega, ball de jotes amb el grup de Jotes de l’Aldea i la rondalla Xino Xano amb Imma de Sopa.
 
També tindrem diferents estands on els restauradors locals del poble ens cuinaran diferents tipus d’arrossos, els quals podrem gaudir a partir de les 12:00h del migdia. Els tiquets de les degustacions es podran adquirir al estand de l’Ajuntament el mateix dia de la Sega. Agraïm  a la família Tallada per cedir-nos tots els anys aquest magnífic tros d’arrossar per poder realitzar la Plantada i la Sega. Us esperem ! “.


 
Us adjuntem les activitats:
10:30h.- Sortida des del Pont del Tub de Fortets amb els Segadors i el grup de Jotes de l’Aldea, pel camí del Xoperal.
 
11:00h.- Cantada i ballada de Jotes amb la Rondalla Xino-Xano, Imma de Sopa i el grup de Jota de l’Aldea.
.-Inici de la Sega a l’Arrossar de la Finca de Ravanals.
.-Batuda de l’Arròs a l’esplanada de la Torre de l’Ermita.
 
12:00h.- Degustació d’arrossos a càrrec dels restauradors locals.
 
Díptic Digital
https://bit.ly/3sOo7ZF
 
Cartell
https://bit.ly/44IdmFu

Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.