S’inicia el Procés participatiu del Pla director urbanístic d’activitat econòmica Catalunya Sud

dimecres, 28 de febrer del 2024


Ahir dimarts a la sala de conferències del Casal de Joves de l’Aldea, s’iniciava la sessió de presentació del procés de participació ciutadana de l’Avanç del PDU d’activitat econòmica Catalunya Sud, a càrrec de les autoritats: Xavier Royo Alcalde de l’Aldea, Josep Armengol, Subdirector general d'Actuacions Urbanístiques i Gemma Fernández, Cap de Serveis d'Actuacions Estratègiques, davant d’una nombrosa representació de veïns i veïnes, empresaris i altres àmbits de la societat civil.


Xavier Royo Alcalde de l’Aldea: “Entenem que per la situació del municipi de l’Aldea i del polígon Catalunya Sud, tenim una oportunitat històrica de convertir el nostre polígon amb el gran motor econòmic per les Terres de l’Ebre i de retruc beneficiarà plenament tan al nostre municipi, com a tot el territori. Aquesta gran inversió, generarà moltes avantatges, tot i així, és molt necessària la participació de totes les persones afectades amb el projecte d’una manera directa, perquè facin arribar les seues propostes, per poder enriquir-lo plenament i així tinguin minimitzades les possibles afectacions a les seues propietats. Com Alcalde i com Ajuntament des del primer dia estarem sempre al costat de la ciutadania, per treballar conjuntament i amb els veïns i veïnes afectats per poder corregir i minimitzar aquestes actuacions”.Amb aquesta primera reunió s’inicia el procés de participació ciutadana, on es realitzaran diferents tallers de debat i sessions de treball, que permetran millorar i enriquir el projecte i valorar les alternatives amb la mirada de la ciutadania. Precisament el proper 7 de març tindrà lloc una doble sessió al Casal de Joves de l’Aldea, una amb el col·lectiu ramader de dins l’àmbit i les rodalies i el sector agrari i l’altra amb els veïns i veïnes afectats pel Pla Director. La jornada serà exclusiva per ramaders i representants del sector agrari per explicar amb més detall el pla, el seu cronograma i les seues afectacions. Hi assistiran experts en la matèria per aprofundir en les afectacions agràries i possibles solucions. La sessió pels veïns i veïnes tindrà la participació exclusiva per la ciutadania que disposa de propietats per explicar amb més detall el pla, el seu cronograma i les seues afectacions. Els tallers continuaran a la població veïna de Tortosa.

 


En acabar la sessió de presentació es va obrir el torn de paraules a la ciutadania per respondre dubtes i suggeriments que tenien els veïns i veïnes de l’Aldea. Per qualsevol informació addicional podeu consultar aquest enllaç: https://participa.gencat.cat/processes/pduaecatalunyasud.

 

L’àmbit del PDU ocupa uns terrenys de 675 HA situats entre els termes municipals de l’Aldea i Tortosa, al costat nord de l’Autopista AP-7 i l’Autovia C-42 i al sud de les Serres de Cardó – el Boix. Es tracta d’uns terrenys amb pendents suaus, on predominen els conreus arboris de secà acompanyats per construccions de pedra seca i on hi trobem diversos cursos fluvials, el més important dels quals és el Barranc dels Pixadors que travessa l’àmbit en sentit nord-sud. Dins l’àmbit d’estudi hi ha també terrenys que ja han estat objecte de transformació urbanística que es corresponen a les primeres implantacions del polígon industrial Catalunya Sud, entre les quals hi ha les recents instal·lacions de l’empresa Kronospan.

 

Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.