dimarts, 26 de maig de 2020

🔴 ⚠️ 🔌 Demà dimecres començaran els treballs de millora de l’antiga xarxa de l’Elèctrica de L’Ebre

Demà dimecres dia 27 de maig començaran els treballs de millora de l’antiga xarxa de l’Elèctrica de L’Ebre. S’instal·laran grups electrògens per assegurar el subministrament elèctric, tot i a així, els abonats es podran veure afectats per talls elèctrics mentre duri l’operació de desconnectar de xarxa i connectar els grups , tant a l’inici (dia 27 de 06:00 a 07:00 h) com a la finalització (dijous dia 28 de maig  de 18:00 a 19:00 h) del descàrrec.

🔴 Mascaretes


Des de l'Ajuntament us informem que aquells que no hàgiu rebut la carta amb la mascareta a casa, podeu venir a buscar-la a les oficines municipals, ja que les que no s'han pogut repartir les tenim dipositades allà.

🔴 Ja queda menys pel Balcotrònik v10 d’aquest proper diumenge 31 de maig

Us deixem un petit recull d’imatges del Balcotrònik v9 d’aquest passat diumenge a la nostra població del Bar Andre, La Vaqueria i Esmel i Rodríguez (Germans Marin).Fins diumenge !! #Balcotrònik #lAldea


dilluns, 25 de maig de 2020

🔴 Neteja de terrenys i solars al municipi


L’Alcaldia de l’Aldea recorda a la tota la població que, d’acord amb l’Ordenança reguladora de la neteja de terrenys i solars al municipi, degudament aprovada pel Ple de la Corporació, tots els propietaris de solars o terrenys del municipi hauran de mantenir les seves propietats en perfecte estat de neteja per tal de evitat plagues i altres problemes de salubritat.
Aquesta normativa és d’obligat compliment per tots i cadascun dels propietaris de solars i terrenys sense construir dins al casc urbà.
Es recorda que el seu incompliment pot comportar sancions i responsabilitats, així com l’execució subsidiària per part de l’Ajuntament a càrrec de la persona obligada.

🔴Preguntes sobre les restriccions d’activitats per la COVID-19 a Catalunya Versió 25/05/2020 01 h

Preguntes sobre les restriccions d’activitats per la COVID-19 a Catalunya 
Versió 25/05/2020 01 h 
Des del 23 de maig són a la fase 2 les regions sanitàries de l’Alt Pirineu i Aran, el Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. 
Si teniu cap dubte sobre a quina regió pertany el vostre municipi, podeu consultar-ho al web del Departament d’Interior.

👉 🔶 https://bit.ly/2LSrhmu 👈🔶

⚠️🔴 Document pdf
👉 🔶 https://bit.ly/2Zufv9U  🔶👈

🔴 L’Ajuntament de l’Aldea suspèn la Festa de la Plantada i la Revetlla de Sant JoanDes de l’Ajuntament us comuniquem que, després de constatar l’evolució del coronavirus, hem decidit suspendre tots els actes festius previstos per al mes de juny. A hores d’ara estem en procés de desconfinament però, malgrat aquesta petita evolució positiva, considerem inviable celebrar la Festa de la Plantada i la Revetlla de Sant Joan amb els mínims criteris de seguretat i distanciament social.
 Josep Franch, regidor de Festes de l’Ajuntament de l’Aldea: hem pres aquesta difícil decisió per seguretat i salut dels nostres veïns i veïnes, però des de la Regidoria de Festes estem treballant per oferir actes i esdeveniments diferents”.

Comuniquem també a la població, que aquest passat dissabte, vam mantenir trobades amb els diferents agents socials del municipi (comissions de festes, comissió de bous, penyes taurines, entitats organitzadores de les festes del barri) per tal de fer una primera valoració i intercanviar opinions referents a la realització de les festivitats populars al poble.
Després de debatre, es va acordar que primer són les persones i que hem de vetllar pel benestar i la salut dels nostres veïns i que prendrem decisions definitives des del consens. De moment estarem atents a totes les indicacions que rebem per part del Ministeri i de la Generalitat de Catalunya en relació a les mesures preventives de la COVID-19 per tal de valorar la realització o no de les Festes Majors i de Barris.
Davant situacions excepcionals, calen mesures excepcionals. Us seguirem informant.
Cuideu-vos, cuidem-nos, hem avançat molt, però encara ens queda molt camí per fer.

Ajuntament de l’Aldea

🔵 Presentació del llibre "Viaje al Mundo de los Sentidos. El conocimiento", de l'autora Miren Nekane (Anjana)


🔵  Presentació del llibre "Viaje al Mundo de los Sentidos. El conocimiento", de l'autora Miren Nekane (Anjana)  


📆 Divendres 5 de juny 2020
⏱ 19:30 h
📌 Plaça dels Segadors

🔴 La regidoria d’Acció Educativa suspèn l’Esplai 4 Torres d’aquest estiuBenvolgudes famílies,
Com ja sabeu, aquesta setmana s’han fet públiques les mesures a seguir per tal de reobrir les escoles, així com tots els altres ensenyaments educatius i de lleure. Revisades les condicions i mesures de prevenció de cara als usuaris del servei i veient que no tenim capacitat per garantir al 100% la seguretat i la salut dels nostres petits, ens veiem en l’obligació de suspendre l’esplai 4 Torres aquest estiu.
Les mesures establertes de 2 metres de distanciament entre els nens, zero contacte i limitació d’espai a 4 metres quadrats per nen, fa baixar el nombre d’assistents, provocant que no es puguin atendre a totes les famílies i impossibilita la realització de la majoria d’activitats de lleure. Així com, tampoc es pot garantir el no contacte entre els nens i nenes mentre estan jugant.
Pel que fa a les famílies més vulnerables, està en mans del Consell Comarcal del Baix Ebre, qui té les competències per decidir-ho, tirar endavant amb l’Esplai la Tribu o no.
Des de l’Ajuntament ens causa una immensa tristesa no poder oferir aquest servei a les famílies, però hem d’anteposar la salut dels més petits per davant de tot.
Esperem que l’any vinent tot torni a la normalitat i puguem gaudir de l’ensenyament de lleure en període de vacances escolars com fins ara.
Continuarem treballant al costat de les direccions dels nostres centres per ajudar-los també, a implementar totes les mesures de seguretat i salut durant aquest període fins acabar el curs 2019-2020 i també, a la seva disposició per ajudar-los amb el compliment de les mesures del nou curs 2020-2021 quan estiguin establertes.
Només ens queda desitjar-vos salut i força en aquests moments tant difícils que les famílies i el sector econòmic del poble estem vivint.
Salutacions

Irene Negre i Estorach
Regidora d’Acció Educativa

diumenge, 24 de maig de 2020

🔴⚠️ Dilluns entrem a la fase 2 #coronavirus #lAldeadissabte, 23 de maig de 2020

🔴 L’Ajuntament reuneix a totes les comissions i entitats

Aquesta tarda de dissabte 23 de maig  l’Ajuntament de l’Aldea  ha tingut una reunió en totes les comissions i entitats organitzadores de Festes Majors i de barris per valorar la incertesa de programació d'actes festius davant la pandèmia.
divendres, 22 de maig de 2020

Mantenim allunyat el #coronavirus #COVID19

👉 Distància física de 2m
👉Mascareta
👉 Higiene de mans
Mantenim allunyat el #coronavirus #COVID19. #ProteccioCivil

🔴 Flexibilització fase 0 i fase 1 a municipis de fins a 10.000 habitants i 100 h./km2


dijous, 21 de maig de 2020

🔴 Transport Escolar 2020-2021Amb motiu del període de preinscripció escolar per al curs 2020-2021, us adjuntem el full de sol·licitud per fer ús del transport escolar. Ateses les circumstàncies actuals per la covid-19 i com a prevenció, es promou la presentació telemàtica, per això és necessari disposar de certificat digital o donar-se d'alta a idCAT mòbil ( https://idcatmobil.seu.cat/ ).  
Tramitació tel​emàtica: fins el 31 de juliol de 2020

Es podrà descarregar la sol·licitud a la pàgina web del Consell Comarcal, clicant en aquest enllaç: 
http://www.baixebre.cat/sites/default/files/pagina/1517/documents/annex_1_-_sollicitud_transport_2020-2021_editable_4.pdf, i presentar-la a la seu electrònica del Consell Comarcal del Baix Ebre, un cop emplenada i signada degudament. 

Per accedir-hi i fer el tràmit online, cal anar a l’adreça: https://www.seu-e.cat/web/ccbaixebre, a l’apartat instància genèrica. Una vegada s’hi ha accedit, caldrà identificar-se electrònicament (amb certificat digital o donant-se d’alta a idCAT mòbil), s’ha d’omplir la instància genèrica i adjuntar la sol·licitud per fer ús del servei de transport escolar escanejada. 

Aquelles famílies que no disposin dels mitjans per dur a terme la tramitació telemàtica, podran presentar la sol·licitud presencialment: del 7 al 10 de setembre de 2020 a l'Oficina del Registre General del Consell Comarcal del Baix Ebre (Carrer Barcelona, 152 - 43500  Tortosa).

Tanmateix, es pot presentar en qualsevol dels llocs a què fa referència l’art. 16  de la Llei 39/2015, de 1 de octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.


🔴 🔊 Diumenge tots a per la novena entrega del #Balcotrònik

🔴 🔊Diumenge tots a per la novena entrega del #Balcotrònik #impulsemlaldea


🔴 Preguntes sobre les restriccions d’activitats per la COVID-19 a Catalunya fase 1

Versió 20/05/2020 18 h 
Canvis a les preguntes 1, 2, 9, 13, 23, 24, 25, 26, 39, 40, 47, 48 55, 56, 57, 60, 64, 76, 92, 96, 116, 125, 131, 134, 150, 168, 177 
Des del 18 de maig són a la fase 1 les regions sanitàries de l’Alt Pirineu i Aran, el Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre, Lleida, Girona i la Catalunya Central, i també les àrees de gestió assistencial de l’Alt Penedès i el Garraf (regió metropolitana sud).
 Si teniu cap dubte sobre a quina regió pertany el vostre municipi, podeu consultar-ho al web del Departament d’Interior.
👉 🔶  https://bit.ly/3e4NSYV  🔶👈

Document pdf
👉 🔶    https://bit.ly/2TqZ765    🔶👈

Ús obligatori de mascaretes a l'espai públic


dimecres, 20 de maig de 2020

🔴 Període de preinscripció de l'Escola Bressol del Delta


L’Ajuntament de l’Aldea i la Directora de l’Escola Bressol del Delta, us informem que el període de preinscripció de l'Escola Bressol del Delta serà del 25 de maig al 25 de juny del 2020 de forma telemàtica amb el següent procediment:
Vosaltres les famílies, haureu d'emplenar mitjançant el següent enllaç
La   sol·licitud  de   la   preinscripció   i   enviar-la   al   correu   del       centre:
 bressoldelta@lonada.com , amb la següent documentació (escanejada o fotografiada) adjunta:
-  Llibre de família
-  D.N.I, passaport o altres documents del pare i la mare.
-Targeta sanitària de l'alumne
-  Carnet de vacunes (la primera pàgina i la pàgina de les vacunes)
-Carnet de família nombrosa o monoparental
Un cop enviada aquesta documentació, direcció de cada centre informarà a cada família que la preinscripció ha estat presentada correctament i si s’escau algun document.
Si alguna família té algun problema per realitzar-ho telemàticament us podreu adreçar al següent telèfon de l’escola: 672234834.
Donarem la possibilitat de que si alguna família, vol conèixer el nostre projecte educatiu o visitar les instal·lacions de l’escola o pugui fer a través d’una visita individualitzada amb cita prèvia.

🔴 Avui s'ha publicat al BOE l'ordre SND/422/2020 on es regula l'ús obligatori de mascaretes.

🔴COMUNICAT D'ACTUALITZACIÓ DE LA FASE D'EMERGÈNCIA DEL PROCICAT
Es comunica que es manté activat el PROCICAT en fase d'EMERGÈNCIA.

Avui s'ha publicat al BOE l'ordre SND/422/2020 on es regula l'ús obligatori de mascaretes.

Podeu consultar-la aquí:
Orden SND/422/2020, de 19 de mayo, por la que se regulan las condiciones para el uso obligatorio de mascarilla durante la situación de crisis sanitaria ocasionada por el COVID-19

S'emetrà un nou comunicat tan aviat com es produeixin novetats en el desenvolupament de la situació d'emergència.

🔴 L’Ajuntament informa que l’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha establert les condicions d’accés per contribuir a minimitzar l’impacte econòmic i social de la COVID-19 en els lloguers de l’habitatge habitual. RESOLUCIÓ TES/1047/2020

L’Ajuntament informa que l’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha establert les condicions d’accés per contribuir a minimitzar l’impacte econòmic i social de la COVID-19 en els lloguers de l’habitatge habitual. RESOLUCIÓ TES/1047/2020.

La finalitat d’aquests ajuts es resoldre els problemes transitoris de pagament parcial o total del lloguer de l’habitatge o la cancel·lació total o parcial dels ajuts transitoris de finançament.

L’habitatge ha de ser el domicili habitual i permanent de la persona sol.licitant i s’ha d’acreditar amb el volant d’empadronament.

-Persones beneficiàries:

Persones físiques majors d’edat que acreditin estar en situació de vulnerabilitat econòmica i social sobrevinguda a conseqüència de la COVID-19, mitjançant el compliment de tots els requisits següents:
 1. Que la persona que està obligada a abonar la renda de lloguer o qualsevol dels membres de la unitat familiar passi a estar en situació d’atur, ERTO, o hagi vist reduïda la jornada de treball per motiu de cures, en cas de ser empresari, o altres circumstàncies similars que suposin una pèrdua d’ingressos.
 2. Que el conjunt dels ingressos dels membres de la unitat familiar, en el mes anterior a la sol.licitud de l’ajut, no siguin superiors al límit de tres vegades l’IPREM
 3. Que la renda de lloguer més les despeses i subministraments bàsics de l’habitatge resulti superior o igual al 35 % dels ingressos nets de la unitat familiar.
 4. Que la persona sol.licitant tingui la residència legal a Catalunya.
 5. Que la persona sol.licitant sigui titular del contracte de lloguer
 6. Que la persona sol.licitant acrediti el pagament de la renda del lloguer dels mesos de gener, febrer i març de 2020.
 7. Que els membres de la unitat familiar compleixin les obligacions tributàries amb l’Estat i la Generalitat de Catalunya i les obligacions amb la Seguretat Social.
 8. Que la persona sol.licitant no estigui sotmesa a cap dels supòsits de prohibició per ser persona beneficiària de subvencions, de conformitat amb l’article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre.
 9. Que l’import de la renda de lloguer sigui, com a màxim, de 900 euros.

Sol.licitud de l’ajut:

Les sol.licituds es poden presentar, preferentment, a través de mitjans electrònics al web de la Generalitat de Catalunya https://web.gencat.cat/es/tramits

Termini de presentació de sol.licituds: fins al 30 de setembre de 2020.

Quantia màxima i límit temporal de l’ajut:

L’ajut es pot concedir per un import màxim de sis mesos de la renda del lloguer, des d’abril a setembre de 2020.


Per a més informació: DOGC núm. 8135, de 18 de maig de 2020, o al propi Ajuntament.

🔴🛒 La regidoria d’Acció Comercial es reuneix telemàticament amb empresaris i comerços locals


El passat dilluns,18 de maig, es va celebrar una reunió telemàtica amb els empresaris i comerços locals per tal de copsar les seues necessitats i parlar de propostes de futur que s’han treballat des de l'equip de govern.
Als empresaris i comerços locals es van traslladar un paquet de mesures que es volen implantar per tenir retorn / acceptació del sector i també es van exposar les mesures que s'havien pres fins al moment. Des de l’Ajuntament es continua treballant al costat de tots els sectors del poble i escoltant les seues necessitats.
dilluns, 18 de maig de 2020

🔴 Missatge de l'Alcalde de l'Aldea Xavier Royo Última hora sobre el repartiment de mascaretes 18052020


🔴 Missatge de l'Alcalde de l'Aldea Xavier Royo
Última hora sobre el repartiment de mascaretes 18052020

🔴 Millora de la seguretat viària enfront L'Ajuntament 
La Regidoria de Seguretat, ha instal·lat dos semàfors intel·ligents regulant l'accés a l'av. Catalunya des de la Plaça de l'Ajuntament, la funció d'aquests semàfors serà la de regular i controlar la velocitat fins a un màxim de 50 km/h i a la vegada facilitarà la sortida dels vehicles que s'incorporen des de l'av. Robert Graupera i de l'esplanada de la via.

D'aquesta manera quan un vehicle circuli a més de 50 km/h, els semàfors detectaran el vehicle i es posaran en roig, impedint la circulació dels vehicles que no respecten la velocitat, a la vegada aquesta instal·lació comportarà la retirada dels ressalts de goma  que hi ha actualment a l'av Catalunya, fet que evitarà una circulació més còmoda i moderada per als vehicles.


A part d'aquesta acció, també s'estan treballant altres millores a diferents punts del nucli urbà com ara, la millora de la senyalització horitzontal a l'av. Catalunya zona rotonda de Tortosa, Pàrquing de l'esplanada de la via i Robert Graupera, millora de la senyalització horitzontal i vertical al barri de les escoles i facilitarem la doble direcció al c/ Sant Genís entre la ctrade Tortosa i el C/ Església (zona Pòdium).

Pepe Caballé Regidor de Seguretat  : ”Des de L'Ajuntament estem treballant aquests dies a diferents punts del municipi, per tal de millorar la circulació viària al nucli urbà, destacant les actuacions a l'av. Catalunya.”

🔴 Preguntes sobre les restriccions d’activitats per la COVID-19 a Catalunya fase 1

Canvis a les preguntes 1,3, 4, 5, 6, 13, 19, 20, 32, 36, 41, 101, 103, 123, 124, 125,126, 147, 164.Pregunta nova 110
Des del 18 de maig són a la fase 1 les regions sanitàries de l’Alt Pirineu i Aran, el Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre, Lleida, Girona, Catalunya Central així com las àrees de assistencial de l’Alt Penedès y el Garraf (regió metropolitana sud).
Document pdf


Missatge de Mossèn Eduard

 MIssatge de Mossèn Eduard
Afegeix-te al grup i mira el seu vídeo amb totes les informacions d'última hora que et porta Mossèn Eduard  ,sobre la Mare de Déu de l'Aldea i les Festes de l'Ermita.


🔴 L'Institut de Camarles informa


L’Institut de Camarles recorda que la preinscripció de 1r ESO és del 13 al 22 de maig. Es recomana preferentment fer-la per via telemàtica.
Les famílies que no puguin fer-la per via telemàtica, la podran fer presencialment amb cita prèvia del 19 al 22 de maig, seguint les mesures de seguretat que se li indicaran. Per a fer-ho, caldrà demanar la cita prèvia trucant al telèfon 675780477

de 10h a 13h. El centre està tancat, obrirà per atendre la preinscripció presencial.

Per a més informació consultar la pàgina web de l’Institut de Camarles.

Guia formativa Baix Ebre i Montsià


El Consell Comarcal del Baix Ebre i del Montsià hem publicat una guia amb tota l’oferta formativa existent a les dues comarques. Un mapa que pretén apropar els recursos formatius que s'ofereixen al nostre territori per ajudar a les persones a orientar el seu futur i que ha estat elaborat conjuntament per l’Agència de Desenvolupament Local del Baix Ebre i l'Agència de Desenvolupament Local del Montsià.

L'objectiu principal és donar a conèixer els recursos formatius professionalitzadors per ajudar a orientar el futur professional de la ciutadania, on no en va, les dades són molt positives: a les Terres de l’Ebre, la inserció laboral de les persones que han finalitzat la Formació Professional ha crescut un 15,32% en els darrers cinc anys. La Formació Dual ha assolit una ocupació del 73,7%, arribant, fins i tot, al 83,2% en el cas de persones de més de trenta anys. Aquestes dades mostren l'impacte enormement positiu de la formació professional al nostre territori, sent un recurs clau i imprescindible en el seu desenvolupament social i econòmic. 

El contingut de la guia, està organitzat per famílies professionals i  compta amb el recull dels certificats de professionalitat que s'impulsen des del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, l’oferta en formació universitària, així com un directori de centres. D’altra banda, el document incorpora un glossari terminològic i d’informació referent a les mesures de flexibilització que faciliten l’accés als cicles formatius. La Guia es dirigeix a totes aquelles persones que, independentment de la seva edat, vulguin formar-se professionalment. També les organitzacions poden adreçar-se als centres per formar el seu capital humà i-o dur a terme un procés de reconeixement de l’experiència professional. 

Aquesta ha estat editada en format paper i en format on line, i es complementa amb el Servei d’Atenció a les Persones de l'Agència del Baix Ebre, que ofereix un servei d'acompanyament en la recerca i millora professional. 

Us fem saber també, que és un document viu i que dos cops a l'any es realitzaran les actualitzacions necessàries per poder complir amb la seva finalitat. En aquest cas, l'edició es va tancar la primera setmana de març, fet que ha impedit incloure els nous cicles que s'han confirmat a principis de Maig i que són:
 • INS Sòl de Riu d'Alcanar: CFGM de Vídeo, Discjòquei i so
 • INS Manel Sales i Ferré d'Ulldecona: PFI Auxiliar de la Construcció
 • INS Dertosa de Tortosa: CFGS de Direcció de Cuina.

Consulta la guia: Obre el teu futur 
Consulta la versió reduïda de la Guia 

Tanmateix, us fem saber que la Fundació Mercè Pla, ofereix el PFI d'Auxiliar d'hoteleria: Cuina i Càtering, el qual, degut a un error no surt reflectit a la guia. Per més informació podeu consultar el tríptic de la Fundació que us adjuntem i veure el següent vídeo: https://youtu.be/C_aYocgWIwM 


diumenge, 17 de maig de 2020

🔴 Ordre SND / 414/2020, de 16 de maig, per a la flexibilització de determinades restriccions d'àmbit nacional establertes després de la declaració de l'estat d'alarma en aplicació de la fase 2

🔴 Ministerio de Sanidad Gobierno de España
Ordre SND / 414/2020, de 16 de maig, per a la flexibilització de determinades restriccions d'àmbit nacional establertes després de la declaració de l'estat d'alarma en aplicació de la fase 2 del Pla per a la transició cap a una nova normalitat .
▶️ BOE
🔸 👉https://bit.ly/3683GY5 👈🔸

🔴 Canvis en les fases de confinament


Nova senyalització c/ Sant Genís


L'Ajuntament informa

L'Ajuntament informa que s'han instal·lat dos semàfors intel·ligents regulant l'accés a l'av. Catalunya enfront de l'Ajuntament.La funció d'aquests semàfors serà la de regular i controlar la velocitat fins a un màxim de 50 km/h i a la vegada facilitarà la sortida dels vehicles que s'incorporen des de l'Av. Robert Graupera i de l'esplanada de la via.
També s'informa que el Carrer Sant Genis entre el Carrer Església (zona Pòdium) i la carretera de Tortosa és a partir d'ara de doble sentit de la circulació.

Demanem als conductors que moderen la velocitat i extremen la precaució en aquests trams i en la resta el nucli urbà.
divendres, 15 de maig de 2020

[Hemeroteca] Es mantenen les seus d'Alcoi i Lleida dels estatals dgrup xou (l'Ebre ) 15052020

                                                                    notícia pdf

[Hemeroteca] El Comebe tindrà un únic òrgan de govern i integra l'Aldea, Xerta,Amposta i Campredó (l'Ebre) 15052020

[Hemeroteca] Endesa invertirà 225.000 € per millorar la xarxa elèctrica de l'Aldea (l'Ebre ) 15052020

                                                                       notícia pdf

[Hemeroteca] Endesa invertirà 225.000 € per millorar la xarxa elèctrica de l'Aldea (Diari de Tarragona) 15052020

🔴 Ja tenim InfoAldaia 46 al carrer

🔴 Ja tenim InfoAldaia 46 al carrer
La rebràs a la bústia de casa teua, aquí tens la versió digital:
👉 🔶 https://bit.ly/3636HsX 👈🔶 #Comunicació #lAldea #impulsemlaldea #AccióCultural

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.