dissabte, 18 de gener de 2020

Inauguració XVII Jornada d'Etnologia de les Terres de l'Ebre

Aquest dissabte s’ha donat el tret de sortida a la XVII Jornada d’etnologia de les Terres de l’Ebre, jornades que es realitzen a  la biblioteca municipal de l’Aldea i que han estat inaugurades per l’Alcalde de l’Aldea Xavier Royo, pel director del Museu de les Terres de l’Ebre Àlex Farnós i per Ferran Bladé, Director dels Serveis Territorials del Departament de Cultura i Vicepresident de l’Institut Ramon Muntaner
Escolta el nostre el podcast  de la notícia 
 
divendres, 17 de gener de 2020

L'Ajuntament de l'Aldea present a la 1a Cimera Catalana d’Acció Climàtica


Els regidors Pepe Caballé i Josep Franch com a  representants del Govern Aldeà han assistit  aquest matí de divendres a la 1a Cimera Catalana d’acció climàtica , realitzada a Barcelona que ha presidit el MHP Quim Torra i que pretén dotar #Catalunya de mesures efectives que facin front a aquesta realitat que ens ocupa a tots.


El passat 14 de maig de 2019, el Govern de Catalunya va declarar formalment l'emergència climàtica. En els últims anys, la temperatura del país ha augmentat 1 grau cada 40 anys. Les precipitacions s’han vist disminuïdes un 1,4% per dècada, sent encara més accentuat durant els mesos d’estiu notant una disminució del 5% durant el mateix període. Com a conseqüència d’aquest augment de temperatura, els casquets polars pateixen un desglaç que estem notant a les nostres costes, amb un augment del nivell del mar de 3,3 cm cada 10 anys. Els càrrecs públics han de vetllar per la preservació de l'entorn natural en el qual vivim , i l'Ajuntament de l'Aldea ha estat present aquest matí  a la 1a cimera catalana d'acció climàtica.


[Hemeroteca] Front dels Alcaldes per un servei digne (Diari Tarragona) 17012020

[Hemeroteca] Jornada d'etnologia de les Terres de l'Ebre (Més Ebre) 17012020

[Hemeroteca] Front comú dels consells dels Alcaldes ebrencs per reclamar un servei ferrofiavri digne (Més Ebre) 17012020

[Hemeroteca] Cita territorial de protesta este diumenge a l'Aldea (l'Ebre ) 17012020

[Hemeroteca] l'Aldea geolocalitza 225 masies (l'Ebre) 17012019

[Hemeroteca] L'Ebre perd 1,4 milions l'any de l'IBI de l'autopista alliberada (l'Ebre) 17012020

dimecres, 15 de gener de 2020

Avui s'obrin les inscripcions

Des de la regidoria de Festes us informem que avui dia 15 de gener s’obrin les inscripcions per al Carnaval 2020 de l’Aldea (carrosses,comparses i disfresses individuals) ,del proper 22 de febrer. Podeu passar per les oficines municipals de 9 a 14 h
dilluns, 13 de gener de 2020

Nou curs "Atendre un Punt d'Informació del Parc Natural del Delta de l'Ebre "

La matrícula s'iniciarà a partir del 7 de gener de 2020

Programa del curs "atendre un Punt d'Informació"

Un dels objectius del curs és formar a les empreses turístiques del Delta que, de manera voluntària, desitgen acreditar-se com a Punt d’Informació del Parc. També està obert a totes les persones interessades en la matèria.

curs_pi_20
Informació general
Data: Del 4 de febrer al 10 de març. Classes dimarts i dijous de 17 a 20h.
Lloc: Casal de Joves de l’Aldea
Preu: 47 € (Curs complert).
Novetats: Preu de 35€ al personal d’empreses que facin el curs per segon cop. Preu de 35€ si es desitja assistir únicament a la sessió 9 i 10 (Comunicació en el servei al client i Estratègies de marketing i comunicació 360º)
Matriculació i informació: 977 48 21 81 (Gina, Xavi).
Destinataris: Empresaris turístics del Delta, tècnics d’oficines d’informació del Delta i àmbit d’influència, tècnics i regidors de turisme i medi ambient d’Ajuntaments, estudiants de Grau de turisme, estudiants de CFGS en gestió i organització de recursos naturals, estudiants de CFTS en guia, informació i assistència turístiques, estudiants CFGS d’Educació i Control Ambiental, guies i intèrprets i tothom que estigui interessat en la matèria.
Organitza: Parc Natural del Delta de l’Ebre, amb el suport de l’Ajuntament de l’Aldea.
Col·labora: Museu de les Terres de l’Ebre, Museu de la Mar de l’Ebre, Molí de Rafelet, MónNatura Delta, Centre d’Interpretació de les Barraques del Delta, La Torra centre d’interpretació de l’Arròs.
El curs s’emmarca en el pla d’actuacions de la CETS al delta de l’Ebre per al període 2017-21.
*Per obtenir el títol s'ha d'assistir al 80% de les sessions.
** El Parc se reserva el dret de suspendre el curs si no hi ha un mínim de 10 alumnes matriculats.

Subvenció Fira Gastronòmica

La Diputació de Tarragona ha concedit a l’Ajuntament una subvenció d’un import de 7.822,50 € per tal d’ajudar a finançar les despeses de la Fira Gastronòmica 2019.

Curs Obtenció tradicional de llavors hortícolesEl curs s’adreça al públic en general, i en especial a agricultors hortícoles tant professionals com aficionats.
El curs té una durada de 24h i un preu de 32€. Les places són  limitades a 20 alumnes amb inscripció vàlida per ordre de recepció.

Les inscripcions es poden realitzar via presencial o telefònica a la mateixa Escola Agrària d’Amposta (tel. 977 70 15 00) o per correu electrònic a raquel.avinyo@gencat.cat


Subvenció Pla de Dinamització Comercial 2019

La Diputació de Tarragona ha concedit a l’Ajuntament una subvenció d’un import de 6.424,97 € per tal d’ajudar a finançar el Pla de dinamització comercial, anualitat 2019.

Subvenció cursa-marxa l'Aldea 2019

La Diputació de Tarragona ha concedit a l’Ajuntament una subvenció d’un import de 426,67 euros per tal d’ajudar a finançar les despeses de la Cursa-marxa del 22 de desembre.
divendres, 10 de gener de 2020

[Hemeroteca] Trens dignes convoca una protesta per exigir més trens d'alta velocitat a l'Ebre (Més Ebre) 10012020

[Hemeroteca] l'Ajuntament inicia la geolocalització de masies i cases aïllades (Més Ebre) 10012020

[Hemeroteca]Trens dignes crida a mobilitzar-se (l'Ebre) 10012020

[Hemeroteca] La cooperativa enllaç comença a treballar des de l'Aldea (l'Ebre) 10012020

dijous, 9 de gener de 2020

Subvencions control del mosquit i per ajudar a finançar les despeses de desratització, desinsectació i recollida d’animals abandonats, anualitat 2019.

 
La Diputació de Tarragona ha concedit a l’Ajuntament una subvenció de 5.136,80 € per ajudar a finançar les despeses del control del mosquit  i una altra també de 5.136,80 € per ajudar a finançar les despeses de desratització, desinsectació i recollida d’animals abandonats, anualitat 2019.

Ajuts individuals de desplaçament curs 2019/2020

L’Ajuntament informa que el Consell Comarcal del Baix Ebre ha obert la convocatòria d’ajuts individuals de desplaçament, curs 2019/2020, per a les famílies de l’alumnat que cursen segon cicle d’educació infantil, educació primària, ensenyament secundari obligatori o educació especial, per tal d’assegurar el trasllat dels escolars als centres educatius de la comarca del Baix Ebre, quan no sigui possible l’establiment d’un servei de transport escolar, i sempre que es disposi dels requisits contemplats a les bases de la convocatòria publicades a la pàgina web del Consell Comarcal del Baix Ebre.

Termini de presentació de sol.licituds: del 3 al 28 de febrer de 2020.


Lloc de presentació de sol.licituds: Ajuntament de l’Aldea, sol.licitant cita prèvia amb l’educadora social al telèfon 977450012.

La regidoria de Festes informa

Des de la regidoria de Festes us informem  que  a partir del dia 15 de gener s’obriran les inscripcions per al Carnaval 2020 de l’Aldea (carrosses,comparses i disfresses individuals) ,del proper 22 de febrer. Podeu passar per les oficines municipals de 9 a 14 h

Diumenge dia 19 de gener a l’estació central de les Terres de l’Ebre L’ALDEA a les 11 del matí

🚆TRENS DIGNES fa una 🔊 crida a tota la població de les Terres de l’Ebre, a les entitats i associacions, als representants de totes les forces polítiques, per concentrar-nos tots plegats el diumenge dia 19 de gener a l’estació central de les Terres de l’Ebre L’ALDEA a les 11 del matí. “PER UNS SERVEIS DIGNES NI UN TREN MENYS” #niuntrenmenys

🌐L’Ajuntament de l’Aldea informa:

🌐L’Ajuntament de l’Aldea informa:
 Que ha iniciat la geolocalització de les masies i cases aïllades de la nostra població, aquesta acció permetrà que en cas de qualsevol mena d'emergència, facilitant un número de codi als serveis d'emergència podran arribar d'una manera immediata a la masia que ho hagi demanat. El personal en representació de l'Ajuntament passarà per tots els habitatges ubicats en zones rurals més pròximes al nucli urbà i complimentarà una fitxa amb dades que hauran de facilitar els propietaris, a més de comprovar les coordenades para geolocalitzar les masies.

XVII JORNADA D’ETNOLOGIA DE LES TERRES DE L’EBRE. L’horta i el fruiterar

18 de gener de 2020 a la Biblioteca Municipal de l’Aldea. 
XVII JORNADA D’ETNOLOGIA DE LES TERRES DE L’EBRE. L’horta i el fruiterar
A les Terres de l’Ebre, el conreu combinat de diferents hortalisses i arbres fruiters (ara anomenat hortofructicultura), destinat al consum domèstic familiar, és una pràctica antiquíssima, que fins a mitjans del segle XX havia permès també l’intercanvi de productes o bé complementar els ingressos econòmics amb la venda dels seus excedents. Amb el pas del temps, aquesta pràctica, que ha deixat petjada en la cuina tradicional del territori i en el seu paisatge de petites explotacions, amb presència de masos i sènies arreu; ha anat generant també diferents agrupacions professionals, comunitats i cooperatives pageses. Aquesta agricultura local familiar, encara avui existent, de vegades ha evolucionat cap a noves explotacions de molt grans dimensions, dedicades a l’hortofructicultura intensiva, especialment al delta i les riberes de l’Ebre. Aquesta XVII edició de la Jornada d’Etnologia de les Terres de l’Ebre està dedicada a l’horta i el fruiterar, i té per objectiu difondre i reivindicar els coneixements, les pràctiques i les formes de vida tradicionals que han produït i que, en conjunt, han conformat bona part de la cultura i l’economia del territori.
PROGRAMA COMUNICACIÓ.
09.30 h Rebuda de les persones inscrites i lliurament de dossiers.
09.45 h Inauguració de la Jornada.
10.00 h CONFERÈNCIA MARC. Canvis en els coneixements i les pràctiques hortícoles tradicionals a les Terres de l’Ebre, a càrrec d’ÀLEX FARNÓS i XAVIER RIBAS (Museu de les Terres de l’Ebre).
10.50 h PAUSA CAFÈ
11.30 h COMUNICACIÓ. L’horta de l’Aldea, entre la garriga i el Delta, a càrrec de MONTSE LLOSA (pagesa).
12.30 h COMUNICACIÓ. De l’horticultura a la fructicultura al sud de la Ribera d’Ebre, a càrrec de JULIO MONFORT (Associació Cultural La Riuada).
12.30 h COMUNICACIÓ. Els oficis d’empeltador i d’esllemenador al Baix Ebre i el Montsià, a
càrrec d’ÍNGRID BERTOMEU (Observatori del Patrimoni Cultural Immaterial de les Terres
de l’Ebre).
13.00 h COMUNICACIÓ. La cuina de l’horta a les Terres de l’Ebre, a càrrec de JUANJO RODA (cuiner professional i professor de cuina).
13.30 h Torn obert de paraula.
14.00 h DINAR
16.00 h COMUNICACIÓ. La Colònia Agrícola San José, fundada a l’Aldea el 1888, a càrrec d’ALBERT HERNÁNDEZ (gerent del Mas de Bernis).
16.20 h ACTIVITAT COMPLEMENTÀRIA.Visita guiada al Mas de Bernis, antiga colònia Agrícola San José a càrrec d'ALBERT HERNÁNDEZ (gerent del Mas de Bernis)
18.00 h Cloenda
 *******
DINAR
Només la inscripció amb pagament dona dret als assistents a gaudir del dinar que s’organitza dins la Jornada. Per assistir al dinar de la Jornada cal efectuar el pagament abans del 15 de gener. Feu l’ingrés (18 euros) al compte IBAN ES97 2100 0180 8302 0027 7863
fent constar al concepte “Jornada d’Etnologia 2020” i el vostre nom complet. Envieu la butlleta
d’inscripció i el comprovant bancari del pagament a secretaria@irmu.org
Es permet l’entrada lliure, com a públic oient.

Més informació

Jornada organitzada per:
Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya
Museu de les Terres de l’Ebre
Institut Ramon Muntaner IRMU
Ajuntament de l’Aldea
dimecres, 8 de gener de 2020

L’Ajuntament de L’Aldea inicia la geolocalització de masies i cases aïlladesL'Equip de govern de L'Aldea, tal com s'havia compromès durant la campanya electoral, ha iniciat aquests dies, la geolocalització de les masies i cases aïllades, aquesta acció permetrà que en cas de qualsevol mena d'emergència, facilitant un número de codi als serveis d'emergència, podran arribar d'una manera immediata a la masia que ho hagi demanat, guanyant en rapides i sense cap classe de confusió, fet que fins ara passava sovint.

Aquesta acció consistirà en diverses fases, la primera d'elles, serà que personal en representació de L'Ajuntament passarà per tots els habitatges ubicats en zones rurals més pròximes al nucli urbà i complimentarà una fitxa amb dades que hauran de facilitar els propietaris, a més de comprovar les coordenades para geolocalitzar les masies.

Un cop finalitzada aquesta primera fase, s'elaborarà un cens i es dotarà de numeració a les masies, que a la vegada els servirà d'adreça postal. A la vegada aquestes dades es facilitaran als serveis d'emergències, Guàrdia Municipal, CAP i correus. També aquestes dades recollides, ens serviran com a base de dades per a la redacció del catàleg de masies, així com per a la senyalització i indicació de les mateixes.
L'actuació inicialment, començarà pels disseminats i masies de la part de l'Hostal, passant a la resta de municipi més pròxim del nucli urbà a continuació.
Club de lectura


Calendari d'Actes l'Aldea Gener-Febrer-Març 2020


dimarts, 7 de gener de 2020

[Hemeroteca] La cooperativa de l'Aldea ven el magatzem a l'Ajuntament (Un cop d'ull) 07012020

divendres, 3 de gener de 2020

[Hemeroteca] l'Euromed ja no pararà a l'Aldea (Diari Tarragona) 03012020

[Hemeroteca] Sense peatge, més de 40 anys després (l'Ebre) 03012020

[Hemeroteca] Renfe només ofereix un del quatre serveis d'alta velocitat compromesos amb l'Ebre (l'Ebre)03012020

dimarts, 31 de desembre de 2019

[Hemeroteca] l'Euromed dirà adeu a l'estació de l'Aldea (Diari Tarragona) 31122019

divendres, 20 de desembre de 2019

[Hemeroteca] Ja està a la venda el nou joc de taula Descobreix l'Aldea (l'Ebre) 20122019

[Hemeroteca] XVI Premis esportius Baix Ebre 2019 (l'Ebre ) 20122019

[Hemeroteca]Èxit de participació a la Fira de Santa Llúcia (Més Ebre ) 20122019

Sessió plenària ordinària dijous dia 19 de desembre a les 20:00 h

dijous, 19 de desembre de 2019

L’Associació Assistencial Defuncions Pagesia i Ramaderia de l’Aldea informa

🔶 Des de  l’Associació Assistencial Defuncions  Pagesia i Ramaderia  de l’Aldea us informem , que el nº de loteria que l’entitat juga és el  29.221. recordem que cada associat juga 3 €.

Instal·lació Faroles FotovoltaiquesLa regidoria d’Acció Urbana i Rural de l'ajuntament de l'Aldea  ha instal·lat 3 faroles fotovoltaiques a una zona de difícil accés elèctric. A més s’han canviat els contenidors de la brossa de l'esplanada de l'antiga via del tren , per evitar les males olors als veïns de  la zona.

Serveis essencials per a la jornada de vaga del 20 de desembre

  • Rodalies de Catalunya prestarà el 66% del servei en hores punta i el 33% la resta del dia

  • AVE-Llarga Distància garanteix la circulació del 90% dels seus serveis i Avant del 63%


Amb motiu de la convocatòria de vaga, entre les 00 h i les 23 h pel proper 20 de desembre per part del sindicat CGT, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el Ministerio de Fomento han decretat els serveis essencials a Renfe.
Es prestarà el  servei d’un dia laborable en un 66% en el període comprès entre les 6.00 i les 9.30 hores i les 17.00 i les 20.30 hores. Durant la resta de la jornada serà del 33%.
Els clients poden consultar aquesta informació a la pàgina web www.rodaliesdecatalunya.cat, web mobi, app’s (Rodalies de Catalunya i Renfe rodalia) i telf. 900 41 00 41.

Durant el dia de vaga, la mobilitat dels viatgers dels trens de Llarga Distància Convencional i Alta Velocitat s’assegurarà amb un servei del 90% dels trens afectats, i els trens Avant amb un servei mínim del 63%.

Canvis i reemborsament de bitllets
Els viatgers amb bitllets adquirits amb antelació pels serveis afectats per la vaga poden sol·licitar el seu canvi o reemborsament sense cap cost addicional a estacions i agències de viatge. Als viatgers afectats per trens suprimits se’ls oferirà, sempre que sigui possible, viatjar en un altre tren en l’horari més aproximat l’adquirit.


Els usuaris poden obtenir informació detallada al telèfon 912 320 320, al web www.renfe.com i al Twitter @Renfe.

L’Ajuntament de l’Aldea inicia un procés participatiu per conèixer l'opinió dels usuaris sobre el servei de Correos al municipiAl principi de legislatura van ser moltes les persones que es van dirigir al Govern per tal de fer palès el seu malestar amb el servei de Correus, sobretot als disseminats. Fruit d’aquestes queixes vam tenir una reunió amb els responsables  de Correos de la zona i també de la Província de Tarragona per traslladar aquest malestar.
Vam acordar que en uns mesos els donaríem retorn de la possible millora en el servei o no i per a això ens cal saber l’opinió de tots i cadascun dels que gaudiu d’aquest servei.
Us podeu dirigir a les oficines de l’Ajuntament per tal de fer arribar les vostres queixes durant tot el mes de gener, per tal de fer-les arribar, si n’hi ha, als responsables de correus.

dimecres, 18 de desembre de 2019

Accés Raval de Sant Ramon


Des de la Regidoria d'Acció Urbana i Rural hem instal·lat els senyals indicatius de l'accés a la Raval de Sant Ramon. Fins ara només s'indicava l’estació de Renfe, i d' aquesta manera la Raval tindrà la seua indicació com és mereix. Des del Govern es continuarà treballant per canviar la imatge del poble.


Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.