L’ALCALDE DE L’ALDEA DANI ANDREU , ES COMPROMENT A NO PUJAR ELS IMPOSTOS DELS ALDEANS PER AL 2012

dimecres, 26 d’octubre del 2011

L’ALCALDE DE L’ALDEA DANI ANDREU , ES COMPROMENT A NO PUJAR ELS IMPOSTOS DELS ALDEANS PER AL 2012


Amb l’assemblea d’ahir dimarts 25 d’octubre a les 22 hores que va tenir lloc al Saló de Plens de la Casa de la Vila, es van tractar assumptes de vital importància per la població aldeana,com l’ampliació de serveis a l’estació de Tren de l’Aldea, els pressupostos per al 2012 i la variant de l’Aldea.
Segons citava Dani Andreu, Alcalde de l’Aldea: “Esta setmana passada tècnics de la secretaria de mobilitat del Departament de Política Territorial i Sostenibilitat,presentaven un avantprojecte sobre una sèrie de millores que afectaran a l’estació de tren de l’Aldea , com la maniobrabilitat dels autobusos,la zona d’aparcament dels propis autobusos,(ja sabeu que connectar l’estació de tren via bus es absolutament prioritari), es millorarà l’enllumenat dels aparcaments ,millores a la sala d’espera. també en el projecte de millora contempla la gran ampliació de places de pàrking “.

El projecte que es pot acabar de perfilar aquestes properes setmanes, te un cost de 487.000 € .Un altre projecte ,contemplarà la millora dels accessos a la pròpia Estació de Tren de l’Aldea.
“És una obra llargament reivindicada que en gaudiran els passatgers que arriben a l’estació des de la N235 i la N340 , des de la part nord i sud de les Terres de l’Ebre. Un obre que encara que no compleix les expectatives,al menys, comença a dotar de millors serveis a una estació que és la de les Terres de l’Ebre, no tan sols la de l’Aldea”, citava Dani Andreu.

En l’Assemblea informativa es va tractar el tema dels pressupostos per al proper any 2012, en un moment en que les qüestions pressupostaries són molt importants. L’equip de Govern Aldeà, elaborarà un pressupost municipal que estigui a l’altura , sense oblidar se de la situació econòmica que es viu actualment.
Un pressupost de contenció de despeses i en el que Dani Andreu citava a la població aldeana que no apujaria els impostos per al 2012.”Els impostos no es pujaran,és un compromís que tenim que adquirir ,ja està prop malament la situació econòmica actual, com per a que es tinguin que pujar els impostos.
Es reduirà la despesa corrent,una reducció lineal , que pot anar entre el 5 i el 10 % en moltes de les partides pressupostàries. Es rebaixarà el cost de les Festes.

Intentarem mantenir les subvencions de Sanitat i Educació, ja que no volem que tinguin cap retallada.
D’inversions en hi hauran poques, per que, estem a la part final del Pla Únic d’Obres i Serveis,que són les principals subvencions que ens dotem els ajuntaments per poder fer inversions. Enguany serà un any de parada.
Hi haurà una reducció en l’impost d’obres d’un 25 % per a totes aquelles empreses o famílies que es vulguin per una casa per viure. També tindran rebaixa d’impost del 50 % aquelles empreses que construeixin obres que contribueixin a activitat econòmica o a crear llocs de treball.”

Amb l’últim punt de l’assemblea ,el Govern Municipal, informava a la població del transcurs de la reunió que es desenvolupava al Govern Central a Barcelona el passat Divendres 14 d’octubre, amb Victor Morlan, Secretari de Infraestructures del Ministerio de Fomento, que va estar acompanyat del Sr. Director de la Demarcació de carreteres de l’Estat a Catalunya Sr. Lluis Bonet i el Subdelegat del Govern Sr. Ramon Inglés.

Dani Andreu:”Agraïm des de aquest consistori a l’Honorable Conseller de Territori i Sostenibilitat el Sr Lluís Recoder i Miralles , que va propiciar aquesta reunió”.
El projecte tècnic, que era una de les qüestions que van aparèixer durant aquets any i mig de parada d’obres com a un entrebanc, el modificat tècnic que tenia que obligatòriament complí l’obra està aprovat, “dat i beneït “, i el tràmit administratiu acabat. Això deixava de ser una excusa,desprès com a partida pressupostària el Sr Morlan, i el Sr. Bonet,ens van fer saber ,que hi havia una partida alliberada, per tan per poder utilitzar se, de 4 milions d’euros .I finalment el compromís adquirit pel Sr Victor Morlan , en presència dels representants de l’Ajuntament , de citar a l’empresa Sanchez Dominguez SA, el més aviat possible, per tal d’acordar amb ella el reinici de els obres el més aviat possible.
Una cosa ha de quedar ben clara, amb la reunió no es va marcar , ni dia ni hora. Durant les properes setmanes es realitzaria al reunió amb l’empresa Sanchez Dominguez SA.
Els aldeans no podem deixar de ser malfiats, però hem de confiar amb la gestió política i amb la paraula d’una persona , l’hem de deixar temps per poder actuar”.

Amb l’assemblea el poble de l’Aldea va decidir , com a data límit per al reinici de les obres de la variant de l’Aldea, el proper 15 de Novembre.
Data en la que si no es reiniciessin les obres, es realitzaria un altra assemblea popular per emprendre accions.
Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.