Els afectats de l'Aldea reben amb escepticisme el pla de viabilitat per salvar la cooperativa

dimarts, 13 de març del 2012

ACN

Els afectats de l'Aldea reben amb escepticisme el pla de viabilitat per salvar la cooperativa
La plataforma d'afectats es reunirà dijous amb representants del Govern i la FCAC per analitzar el futur de la secció de crèdit i els fons bloquejats

L'Aldea (ACN).- Els afectats pel bloqueig de comptes de la secció de crèdit de la Cooperativa de l'Aldea (Baix Ebre) han rebut amb escepticisme el pla de viabilitat elaborat per l'entitat per retornar els fons. Mentre els impositors que reclamen el relleu de la junta directiva ha mostrat la seva desconfiança davant el plantejament que la cooperativa pugui duplicar la producció actual, la plataforma d'afectats es reunirà aquest dimarts a la nit amb la cúpula de la societat per conèixer de primera mà el document i dijous tenen previst traslladar-se a Barcelona per analitzar la situació de la secció de crèdit amb representants del Departament d'Economia i Coneixement i la Federació de Cooperatives (FCAC).
"No aporta res de nou. Estem pitjor del que estàvem perquè estem a quinze dies del concurs de creditors si no es paga a la gent", ha declarat Jordi Gas, portaveu del grup d'afectats que vol recollir cent signatures per forçar una assemblea general i destituir els actuals dirigents amb l'objectiu d'evitar que l'entitat presenti el concurs a finals d'aquest mes i entri en fallida.

Segons ha argumentat, l'estudi, que preveu diversos escenaris entre el concurs de creditors i la necessitat de fer viable l'empresa duplicant l'actual superfície de producció de verdures i hortalisses -passant de les 50 hectàrees actuals que gestiona la mateixa cooperativa, més les dels socis col·laboradors, a unes 150 en total-, reforça la tesi que "la cooperativa no és viable". "Si quan es treballava a ple rendiment s'ha de doblar, amb el preconcurs els pagesos difícilment portaran el seu producte a la cooperativa, perquè queda tocada pel que fa a la seva credibilitat", ha assegurat.

Des de la plataforma d'afectats, el seu president, Ramon Carles, no s'ha atrevit a valorar aquests extrems fins conèixer de primera mà el contingut del pla en una reunió amb la junta rectora de la cooperativa que ha de tenir lloc aquest dimarts al vespre. "A partir del dia 15 suposo que sabrem coses concretes de la secció de crèdit", ha explicat, quan una delegació dels afectats té previst reunir-se al Parlament amb representants del Departament d'Economia i Financers i la FCAC per conèixer l'estat real del retorn dels fons dels impositors i la seva concreció futura.

La cooperativa es va proposar retornar els diners de les llibretes d'estalvi a la vista i la meitat dels dipòsits a termini abans de finalitzar aquest mes. Segons els càlculs d'Economia, el passat mes de març encara restava pendent de retorn els fons de 406 comptes pertanyents a 321 socis: 249 comptes a la vista per un total de 628.425 euros i 157 a termini per 4,13 milions. Per recuperar aquests fons, els responsables de l'entitat pretenien traspassar 2,55 milions de préstecs de la secció de crèdit a altres entitats financeres -com ja es va fer el passat mes de desembre per retornar prop d'1,1 milions dels comptes a la vista-, una operació que negocia Economia.
Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.