La cooperativa de l'Aldea haurà de doblar la seva producció per ser viable

dimarts, 13 de març del 2012

ANNA FERRÀS -ACN
La cooperativa de l'Aldea haurà de doblar la seva producció per ser viable
És la principal conclusió del pla de viabilitat presentat als responsables de la cooperativa aldeana
L'Aldea (ACN).- Amb la producció actual la cooperativa de l'Aldea tindrà molt difícil sortir de la situació en què es troba i poder retornar els diners que queden pendents als socis afectats per la fallida de la secció de crèdit. El pla de viabilitat que s'ha elaborat proposa que l'entitat produeixi més del doble del que ho fa actualment pel que el president, José Falcó, ha demanat l'ajut de tots els pagesos. La millor situació que contempla el pla de viabilitat permetria recuperar els diners dels afectats en cinc anys mentre que en el pitjor dels casos, es presentaria el concurs de creditors i una gran part dels diners es perdrien. El pròxim dijous els afectats coneixeran el pla de mans del departament d'economia.

El president de la cooperativa de l'Aldea, José Falcó, s'ha mostrat molt satisfet amb el resultat del pla de viabilitat que aquest divendres van conèixer a Lleida per part del gabinet tècnic que l'ha elaborat. "És excel·lent, pr no dir superior", ha apuntat. Sense voler entrar en detalls fins que el pla no sigui exposat al socis, Falcó ha apuntat que un dels principals requeriments per poder superar la difícil situació de la cooperativa que apunta el pla és que es necessita una producció més gran, de més del doble de l'actual.
Falcó creu que les mesures que proposa el pla es poden posar en pràctica sempre i quan es compti amb el recolzament dels pagesos col·laboradors, més d'una trentena.

En concret, per part de la cooperativa caldria passar de 50 hectàrees d'horta conreada a 110. El pla però requereix el cultiu de 150 hectàrees, el que demanaria un major suport dels agricultors. Segons ha explicat el president de la cooperativa aldeana, tenint en compte que a les comarques del Baix Ebre i el Montsià hi ha unes 10.000 hectàrees de cultiu d'arròs i horta, aquests objectius serien assolibles.

De moment, les responsables de la cooperativa començaran a preparar una Assemblea General per exposar i valorar entre tots els socis, més de 3.000, aquest pla. Per altra banda, els socis afectats per la fallida de la secció de crèdit estan cridats el pròxim dijous per reunir-se amb el departament d'Economia i conèixer els detalls de l'estudi. Falcó ha recordat que l'actual Junta de la cooperativa preveu ser rellevada després d'aquesta assemblea que caldrà trobar un nou gerent. Falcó considera que cal trobar un nou administrador que sàpiga liderar la cooperativa per treure beneficis i restablir la normalitat a l'entitat i sobretot que tingui la confiança de tots els socis.

El desbloqueig dels comptes
A tot, però, queda pendent saber quan es durà a terme un nou desbloqueig dels comptes de la secciód e crèdit que segueixen retinguts. La Generalitat havia anunciat fa un mes i mig que seria a partir de dijous, 15 de març, quan es podrien recuperar la totalitat dels comptes corrents que restaven i la meitat dels estalvis a termini, uns 2,7 milions d'euros, en total. En canvi, no hi ha cap informació confirmada que finalment es digui a terme aquesta setmana i justament dijous els socis afectats han estat convocats al Parlament. Els estalvis de 321 socis encara estan bloquejats, un total de 4,7 milions d'euros.
Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.