L'elevat deute de la Cooperativa de l'Aldea fa dubtar als impositors sobre la conveniència d'assumir-ne la gestió

dilluns, 4 de juny del 2012

Crònica Jordi Marsal ACN
Imatge Seto Gallego INFOALDAIA

L'elevat deute de la Cooperativa de l'Aldea fa dubtar als impositors sobre la conveniència d'assumir-ne la gestió
Els afectats, coordinats amb l'Ajuntament i representants de la Generalitat, es reuniran aquest cap de setmana per prendre una decisió de cara la junta d'aquest dilluns
L'Aldea (ACN).- L'elevat deute que acumula la Cooperativa de l'Aldea (Baix Ebre), uns vuit milions d'euros, i les opcions de viabilitat futura continuen plantejant seriosos dubtes entre els impositors afectats per la fallida de l'entitat, en concurs de creditors, a l'hora de rellevar els actuals dirigents a partir de la junta convocada per aquest dilluns a la nit. No només això: el fet que l'actual consell rector encara no hagi tancat els comptes de l'any passat abans del traspàs de poders afegeix encara més llenya al foc. Els afectats, en coordinació amb l'Ajuntament i representants de la Generalitat, continuaran mantenint aquest cap de setmana reunions per decidir l'opció més adequada per als seus interessos.
"És un pas molt important, difícil i la garantia d'èxit és molt baixa", ha reconegut a l'ACN l'alcalde de l'Aldea, el republicà Dani Andreu, que ha volgut reiterar el suport del consistori als impositors que pretenen encapçalar la nova etapa, tot destacant la seva implicació i compromís. "Però no els podem exigir res. Cal que reflexionin aquest cap de setmana i prenguin la decisió que prenguin la respectarem. La situació és molt complexa i l'últim que podem fer és que a sobre que han donat la cara no els ho reconeguem de forma adequada", ha afegit.

Un equip de vuit persones encapçalat per Jordi Gas, majoritàriament impositors desvinculats de l'activitat agrària, va fer el pas endavant fa poques setmanes per rellevar l'actual consell rector que ha dirigit l'entitat durant els últims anys i a qui els afectats responsabilitzen de la situació i del bloqueig de comptes que ha deixat més de 4,5 milions d'euros en estalvis de 435 famílies afectades per la secció de crèdit.

Però tot i l'anunci públic d'assumir el rumb de l'entitat, actualment en concurs de creditors i sota administració judicial, durant els últims dies han aparegut seriosos dubtes sobre la viabilitat d'aquesta opció. D'una banda, per l'elevat volum de deute que acumula l'entitat, uns vuit milions d'euros, i les limitades opcions de remuntar el vol triplicant la superfície de producció d'horta actual, segons el pla de viabilitat. Uns factors adversos que s'han vist reforçats davant la manca del tancament dels comptes del passat 2011 per part dels actuals directius, que aspiren igualment a cedir el poder i desvincular-se de la Cooperativa a partir de dilluns a la nit.

"Alguna cosa hem de fer i cal que esgotem fins les últimes possibilitats per sortir-nos-en", ha abundat el mateix alcalde, molt molest també pel tracte diferencial que ha rebut el rescat multimilionari de Bankia en comparació amb els afectats per la secció de crèdit. "Volem un tracte igual, que la secció de crèdit sigui rescatada i que el tema dels impositors es pugui solucionar el més ràpid possible. Tant de bo ens fessin una injecció de liquiditat immediata", ha reblat.

La pressió inherent a la imminent celebració de l'assemblea s'ha vist reforçada amb l'inici de la mobilització dels veïns al carrer, esperonada per l'acampada de protesta d'un dels proveïdors de la Cooperativa més afectats per la fallida. Aquest dijous a la tarda, uns quaranta afectats van tallar la travessera de la N-340 i, progressivament, molts s'apropen al campament de l'empresari Javier García Vivo per donar-li el seu suport i afegir-se a les seves reivindicacions. "L'agent està actuant davant la frustració i el desengany que sent", ha certificat Andreu.
Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.