JORNADA DE PROMOCIÓ ECONÒMICA L'ALDEA

dimecres, 19 de juny del 2013

Des  de L’Ajuntament de L’Aldea i, amb col·laboració amb la Càtedra d’Economia de la Universitat Rovira i Virgili, estem engegant un programa que anomenem “Estratègia L’Aldea XXI”.

 
Aquest projecte que es coordinarà amb el Pla Estratègic de les Terres de l’Ebre, contempla tot un seguit d’iniciatives i accions que permetin planificar i incentivar la activitat econòmica al nostre municipi.

Una d’elles és la organització d’una Jornada de Promoció Econòmica que tindrà lloc el dia 29 de juny entre les 10:00  i les 14:00 hores al Saló de Plens del nostre consistori.

Tenim la sort de comptar amb un selecte grup de ponents que, de manera ben diversa, ens aportaran criteri, expectatives i coneixement sobre diferents temes tots ells relacionats amb la economia de les nostres terres.

 
Aquests ponents son:


·         Sr. Pere Torres i Grau,  Secretari del Departament d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya qui inaugurarà la Jornada

·         Sr. Mariano Hernandez i Montes, Llicenciat en Dret i Doctorat en Dret Patrimonial qui exposarà la ponència anomenada: “Quan la financiació de l’empresa depèn del patrimoni familiar: Riscos i alternatives.”

·         Sr. Alfredo Curto i Sr. Josep Gràcia, veïns i emprenedors del nostre municipi  que presentaran la ponència sobre la experiència pròpia en la emprenedoria en una ponència titulada: “expansió i internalització de les empreses del nostre territori”

·         Sr. Francesc Rosa i Gras, Auditor de comptes i  representant de la empresa Vidiella i Rosa Auditors que exposarà la ponència anomenada: “l’emprenedoria per sortir de la crisis”

·         Sr. Josep Aragonés.- representant del CODE exposarà la ponència: “La declaració de les Terres de l’Ebre com a Reserva de la Biosfera”.

·         Sr. Juan Antonio Duro, Catedràtic de economia de la URV qui farà la cloenda de la Jornada.

 
Aprofitant la ocasió, l’Alcalde Daniel Andreu presentarà el PL’A MET ( Pla Municipal d’empresa i treball), una iniciativa que contempla disposar de mitjans humans per informar adequadament a tots i cadascu dels interessats sobre qüestions de emprenedoria i recerca de treball, promocionar el nostre municipi per tal de situar-lo amb la línia d’oportunitats que la seva situació estratègica així li permet.

 Accions com la posada en funcionament de la borsa de treball informatitzada, cursos d’orientació laboral, jornades de formació per gent aturada, comerciants i empresaris es complementaran amb la disposició d’una partida de subvencions que permetrà assolir el 100% de la despesa en llicència d’activitat per totes aquelles persones que vulguin instal·lar un negoci a l’Aldea ( 509,35€) i, de la mateixa manera, s’incentivarà la contractació de  gent de l’atur amb un ajut de 500€  per contracte mínim de 6 mesos.

Cal ressaltar que la partida que permet crear aquest PL’A MET es fruit de la retallada que, voluntàriament, l’equip de govern ha aplicat als seus salaris, una rebaixa que ha de significar exemple per la solidaritat amb les necessitats municipals.

 

OBJECTIUS DEL PROJECTE

 
1.- Prioritzar les necessitats de dinamització econòmica del municipi en aquests moments de dificultats.
2.- Nou horitzó municipal en la posada en funcionament de la variant.
3.- Promoció dels terrenys industrials dels nostres polígons.
4.- Promoció de la ubicació estratègica amb el nus de comunicacions més important del territori.
5.- Atendre les necessitats d’empresaris, emprenedors i treballadors.
6.- Fer aparèixer L’ALDEA com un centre d’activitat econòmica a curt termini, d’acord amb totes les qualitats ressenyades.

 
Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.