El Consell Comarcal del Baix Ebre signa el contracte programa dels serveis socials amb el Departament d’Acció Social i Ciutadania

dimarts, 8 de setembre del 2009


Acció Social atorgarà a la comarca del Baix Ebre 1,5 milions euros per a serveis socials


El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Dani Andreu, i el director dels serveis territorials del Departament d’Acció Social i Ciutadania a les Terres de l’Ebre, Adam Tomàs, han signat el nou Protocol Addicional al Contracte Programa del 2009 per a la coordinació, cooperació i col·laboració en matèria dels serveis socials i programes de benestar social. A la signatura també hi han assistit el conseller comarcal d’Acció Social, Miquel Subirats, la consellera comarcal Maria José Bertomeu, i el gerent comarcal, Domènec Tomàs.

L’import total que lliurarà el Departament per a la prestació dels serveis socials a la comarca del Baix Ebre és d’1.530.420,45 euros, que representa un increment de més del 10% respecte la dotació del 2008 (1.387.280,64 euros).
Segons ha explicat el director dels serveis territorials del Departament d’Acció Social i Ciutadania a les Terres de l’Ebre, Adam Tomàs, “bona part d’aquest increment s’explica per la incorporació al contracte programa del Baix Ebre del servei d’Integració Familiar, amb una dotació de 186.031,23 euros”. Tomàs ha afegit que l’objectiu del contracte programa és “establir els eixos estratègics, les accions concretes i el nou sistema de finançament per aconseguir una millor eficiència i eficàcia en la gestió dels serveis socials a la comarca del Baix Ebre”.
Per la seva part, el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Dani Andreu, ha destacat “l’important augment que registren les ajudes del Departament destinades a finançar els serveis socials bàsics dels ajuntaments ja que aquest serveis són els que han notat més directament l’impacte de la crisi perquè actuen com la primera finestra a la qual s’adreça la ciutadania que es troba amb dificultats”. Segons Dani Andreu, “en el cas de la comarca del Baix Ebre, el Departament d’Acció Social i Ciutadania destina 629.897,02 euros als serveis socials bàsics”. El president de l’ens comarcal també ha destacat la dotació de 391.449 euros per als Equips d’atenció a la infància i a l’adolescència (EAIA).
El Contracte Programa es va fer realitat al 2008 com un instrument per millorar la coordinació entre les diferents administracions i el Departament d’Acció Social i Ciutadania. Així es vol millorar la qualitat del serveis públics, millorar l’eficiència en l’ús dels recursos i propiciar un canvi de cultura en les relacions amb les entitats locals.
D’aquesta manera, es vol obtenir una millor eficiència i eficàcia en la gestió dels serveis socials i altres programes en matèria de benestar social durant el 2009. És el cas, entre d’altres, dels serveis socials bàsics, com els ajuts d'urgències socials; els serveis d'intervenció socioeducativa no residencials per a infants i adolescents; l’acollida i integració a persones estrangeres immigrades; el programa d’inclusió social; o el sistema de resposta urgent per a dones que pateixin una situació de violència.
Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.