El Consell Comarcal del Baix Ebre acull la presentació del II Congrés de Dones de les Terres de l'Ebre

divendres, 6 de novembre del 2009

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Dani Andreu, la coordinadora territorial de l'Institut Català de les Dones (ICD), Alicia Gamundi, i la consellera comarcal, Maria José Bertomeu, i les representants de l'Assembla territorial de Dones, Josepa Vilurbina i Neus Guiu, han presidit l’acte de presentació del II Congrés de Dones de les Terres de l’Ebre, que ha tingut lloc a la seu del Consell Comarcal del Baix Ebre, amb la participació de les representants de les dinou associacions i entitats integrades al Consell Consultiu de la Dona de la comarca del Baix Ebre.
Durant la presentació, Dani Andreu, en referència al lema del congrés “Dones, gestores de desenvolupament”, ha destacat que “l’actual situació que vivim a les Terres de l’Ebre demana la implicació de totes i tots per gestionar un desenvolupament sostenible de les nostres terres. No és possible el desenvolupament en tots els àmbits sense la participació de les dones. És més, en molts aspectes i àmbits, és fonamental el lideratge i la iniciativa de les dones per aconseguir un desenvolupament com cal”.
Per la seva part, la consellera comarcal i vicepresidenta del Consell Consultiu de la Dona al Baix Ebre, Maria José Bertomeu, ha reiterat “el compromís del consell amb les entitats i associacions de dones de la comarca per resoldre de la millor manera possible els diversos temes proposats al Consell Consultiu de la Dona”.
La coordinadora territorial de l'Institut Català de les Dones (ICD), Alicia Gamundi, ha explicat que “l'objectiu d’aquesta presentació és aportar la major informació possible a les associacions de dones de les quatre comarques perquè participin activament en aquesta segona edició del Congrés que tindrà lloc el 28 de novembre a Gandesa”.
El II Congrés de Dones de les Terres de l'Ebre, que inaugurarà la presidenta de l'ICD, Marta Selva, comptarà amb diversos i variats tallers de grup on es tractaran temes com l’emprenedoria en femení, l’ecofeminisme, dones i salut, consciència del moviment i un taller de narrativa "contes que curen". A més a més, en el marc del Congrés s'ha organitzat l'exposició "Dones ebrenques, les petjades d'un esforç".
El II Congrés de Dones de les Terres de l'Ebre s'inaugurarà a les 09.00h a la Societat Unió Gandesana (Rambla Democràcia, s/n. Gandesa) i clourà a les 17.00h; mentre que els tallers es faran durant tot el dia al CEIP Puig Cavaller (C. Germans Assís Garrote, s/n. Gandesa). L'organització ofereix la possibilitat d'arribar a Gandesa amb autobús i també un servei de guarderia gratuït.
Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.