GRAN SOLIDARITAT DE LA GENT DE L’ALDEA

dimecres, 11 de novembre del 2009


GRAN SOLIDARITAT DE LA GENT DE L’ALDEA

Des de la Regidoria de Sanitat de l’Ajuntament de l’Aldea us adjuntem la nota de premsa que ens han fet arribar els nostres companys de la Delegació de l’Aldea de la Lliga Contra el Càncer de Tarragona i les Terres de l’ Ebre

Divendres 6 de novembre, al saló de Plens de l’ Ajuntament de l’ Aldea va tenir lloc un acte molt important, el seu títol: “SIGUEM SOLIDARIS FINS A LA MEDUL•LA: QUÈ ÉS LA DONACIÓ DE MEDUL•LA ÒSSIA?.
I dic “molt important” per vàries raons:
La primera és que el tema, en sí mateix, ja ho és. Vam saber que cada any queden, a Espanya, 900 persones que no troben donant de medul•la perquè la llista de voluntaris donants és curta. El Dr. Enric Carreras, Director Mèdic del Registre de Donants de Medul•la Òssia de la Fundació Carreras, va ser l’ encarregat de posar-nos al dia sobre la facilitat de fer-se donant i la necessitat de comptar amb més voluntaris per a poder ajudar a més malalts.
En segon lloc m’ agradaria ressaltar que aquesta xerrada va sorgir a rel de la petició personal a la Delegació de l’ Aldea de la Lliga contra el Càncer CTTE per part d’ una família del poble , la de Nati, que necessita un donant perquè el seu autotrasplantament finalment no ha funcionat i els seus familiars directes no són compatibles. El que és important és la resposta ràpida de la Lliga, l’ Ajuntament, i tota la població en conjunt. Per això estem les institucions, per ajudar als ciutadans, mobilitzar-los i informar.
I finalment és important que els objectius es van complir amplament: van acudir més de 120 persones, la informació va arribar a la gent i com a resultat es van apuntar 19 persones al Registre de donants de medul•la.
Per arrodonir la tarda vam comptar també amb la presència de la Dra. Núria Vilanova, metgessa del Banc de Sang i Teixits de les Terres de l’ Ebre, qui ens va explicar la importància de la donació de sang i com n’ han canviat les necessitats actualment. Val a dir que el Banc de Sang, ubicat a l’ Hospital Verge de la Cinta, és centre col•laborador del Registre de donants de medul•la, així que si algú s’ anima, pot acudir allí a informar-se (encara que també podeu fer-ho a través de la web de la Fundació Carreras).
L’ endemà, dissabte, de les 17h a les 21h, tothom podia anar al vestíbul de l’ Ajuntament del poble a donar sang i/o fer-se donant de medul•la, així donàvem més temps i oportunitats a la gent per a col•laborar.
Des de la Lliga volem donar les gràcies a tots els participants: les persones que van acudir a la cita, del poble i dels pobles del voltant, al nostre Delegat de Salut de les Terres de L’ Ebre, Dr. Ismael Roldán, que va presidir la Taula i ens va explicar com avancen els serveis per als malalts de càncer a les nostres comarques; a l’ Ajuntament de l’ Aldea que des del primer moment va estar disposat a ser l’ amfitrió de la jornada i “súper patrocinador”, al Banc de Sang i Teixits i a la Fundació Carreras, que van respondre amb ganes des del primer moment que se’ ls va plantejar la idea.
Nati, esperem que trobis els que busques. Nosaltres continuem aquí, al teu costat, per al què i quan tu ens necessitis.
GRÀCIES.

Delegació de la L’ Aldea
Lliga Contra el Càncer de Tarragona i les Terres de l’ Ebre.
La foto que us adjuntem ha estat cedida pels nostres companys del Butlletí l’Aldea.
Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.