Jornada de reflexió al Consell Comarcal del Baix Ebre, amb motiu del Dia Internacional contra la Violència envers les Dones

dimecres, 25 de novembre del 2009

Prop d’una trentena de dones han participat en la jornada de reflexió “Violència envers les dones”, organitzada pel Consell Comarcal del Baix Ebre, amb la col·laboració del Institut Català de les Dones i la Secretaria per a la Immigració, per commemorar el Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra les Dones que es celebra arreu del món el dia 25 de novembre.
El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Dani Andreu, ha estat l’encarregat d’inaugurar la jornada, que també ha comptat amb la participació de la coordinadora de l’Institut Català de les Dones a les Terres de l’Ebre, Alícia Gamundi, i del conseller comarcal d’Acció Social, Miquel Subirats. Dani Andreu ha destacat que “la plaga de la violència envers les dones es pot i s’ha d’aturar perquè el problema real de la violència de gènere el pateix tota la societat”. Andreu també ha manifestat que “el silenci sobre aquest tema ens fa a tots còmplices i totes i tots hem d’alçar les nostres veus per eradicar tot tipus de violència i, molt especialment, la violència envers les dones”. El president de l’ens comarcal ha reiterat que “des del l’àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal del Baix Ebre, amb el programa de dones, continuarem lluitant per aturar aquesta plaga, que, com diu el manifest d’aquesta jornada, és un problema de totes i de tots”.
Després de la intervenció del president comarcal ha tingut lloc la lectura del manifest del Dia internacional contra la violència de gènere, a càrrec de Maica Guinart, que actualment és caporal dels Mossos d’Esquadra de les Terres de l’Ebre i que va ser la primera dona Policia Local a Tortosa i la primera dona amb càrrec de comandament als Mossos d’Esquadra a les Terres de l’Ebre. La lectura del manifest ha finalitzat amb un minut de silenci per expressar el condol i el record a les víctimes de la violència masclista.
La jornada ha continuat amb la projecció del audiovisual “Dones del Nord, dones del Sud”, produït per l’Institut Català de les Dones i la Secretaria per la Immigració, i la xerrada “Dones migrades i violència masclista”, a càrrec de Cristina Grau, tècnic d’immigració del Consell Comarcal del Baix Ebre.
La darrera part de la jornada ha consistit en una taula rodona sobre “La situació de la violència a les diferents cultures”, amb la participació de Sonia Dridi i Daniela Silvian, agents d’acollida del Consell Comarcal del Baix Ebre, que han explicat la situació de la dona musulmana i romanesa; i de Gloria López, membre de l’Associació de Dones Sanat de Roquetes, que ha parlat sobre la dona llatinoamericana.
La cloenda de la jornada ha anat a càrrec del consellera comarcal del Programa de Dones, Maria José Bertomeu, que ha agraït “la participació en aquesta jornada de reflexió per commemorar el Dia Internacional contra la Violència envers les Dones”.
Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.