La Delegació del Govern a Catalunya i COMRàdio presenten un sistema d’avisos a través de les emisores municipals en cas d’emergència nuclear

dimarts, 24 de novembre del 2009

El delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, -que és el director del Pla d’Emergència Nuclear de Tarragona (PENTA)- la subdelegada del Govern a Tarragona, Teresa Pallarès, el gerent del Consorci de Comunicació Local, Miquel Bonastre, i el director general de COMRàdio, Francesc Triola, s’han reunit a Tarragona amb els directors de les emissores municipals de les poblacions incloses en el PENTA.
A la reunió s’ha presentat el nou protocol de col·laboració en matèria de protecció civil amb les emissores municipals en cas d’emergència nuclear que van signar la Delegació del Govern i el CCL el passat mes d’octubre. Aquest protocol estableix un marc estable de col·laboració entre ambdues institucions, que permet gestionar de forma òptima, mitjançant informació radiofònica, el sistema d’avisos a la població en cas d’emergència o altres situacions excepcionals.
La delegació del Govern a Catalunya considera que la ràdio és un mitjà apropiat per donar resposta a la necessitat de disposar d’un sistema articulat d’avisos, i que resulta determinant en la gestió d’emergències, ja que l’accés a la informació radiofònica és possible en situacions extremes, com els talls de subministrament elèctric. A més, la proximitat del mitjà radiofònic a la ciutadania el fa molt útil en matèria de protecció civil.
Per fer possible aquesta xarxa d’avisos a la ciutadania, el CCL posa a disposició de la Delegació del Govern a Catalunya el seu sistema de distribució d’àudio via satèl·lit, la seva xarxa de 22 emissores pròpies en freqüència modulada destinades a difondre la programació de COMRàdio que abasta tot el territori, i les emissores dels més de cent municipis consorciats per a la difusió d’informacions necessàries per a la gestió de situacions d’emergència.
Comissió de seguiment
La delegació del Govern a Catalunya i el CCL constituiran una comissió de seguiment per definir les actuacions conjuntes a portar a terme en el marc d’aquest acord. Aquesta comissió estarà formada per un representant de cadascuna de les institucions.
Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.