Tots els nuclis de població de les Terres de l'Ebre ja tenen cobertura amb algun dels operadors de telefonia mòbil

dimecres, 10 de febrer del 2010

Tots els nuclis de població de les Terres de l'Ebre ja tenen cobertura amb algun dels operadors de telefonia mòbil
Les poblacions de les quatre comarques de les Terres de l’Ebre (Baix Ebre, Montsià, Ribera d’Ebre i Terra Alta) tenen cobertura, pel cap baix, en un 80% outdoor, i tots els polígons industrials un 50% indoor
La Generalitat de Catalunya va acordar el febrer de 2008 amb els operadors Movistar, Orange i Vodafone un impuls en la cobertura de telefonia mòbil a les zones rurals de Catalunya, especialment allà on el mercat no justifica la inversió privada. Els compromisos d’aquests convenis, emmarcats en el projecte Telefonia Mòbil Rural (TMR) del pla Catalunya Connecta, d’extensió de serveis de comunicacions electròniques, passen per donar servei a una sèrie de nuclis de població que, o bé no tenien cobertura de telefonia mòbil o rebien el senyal amb deficiències. El desplegament té com a objectiu que aquest any 2010 tots els municipis de més de 50 habitants tinguin cobertura de telefonia mòbil.

Pla Catalunya Connecta
Catalunya Connecta és el pla de desplegament d’infraestructures i serveis de comunicacions electròniques del Departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya que ha de permetre universalitzar l’accés als nous serveis de telecomunicacions a la ciutadania, les administracions i el teixit empresarial català. Amb aquest objectiu, el pla pretén dotar de cobertura dels serveis de televisió digital terrestre, telefonia mòbil i banda ampla, com a mínim, als nuclis de població de més de 50 habitants, i cobertura de banda ampla i telefonia mòbil a tots els polígons industrials de Catalunya, abans de finalitzar l’any 2010.

L’objectiu del Catalunya Connecta és fer de Catalunya un país cohesionat, avançat i competitiu, per afavorir que els ciutadans, les empreses i les administracions estiguin connectats al món i puguin millorar, respectivament, la seva qualitat de vida, la seva competitivitat i la seva eficiència.

El Departament de Governació, per mitjà de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació, vol afavorir mitjançant el pla Catalunya Connecta, un país en xarxa i en equilibri territorial per a tots els nuclis de població i competitivitat per a les empreses catalanes.

Departament/s: Telecomunicacions i Societat de la Informació
Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.