La junta de la cooperativa de l'Aldea demana "calma" per poder resoldre el bloqueig dels comptes

dimarts, 13 de desembre del 2011






Els representants dels afectats valoren positivament el primer contacte amb els dirigents de l'entitat als quals han reclamat informació detallada sobre la situació financera

ANNA MAYOR-JORDI MARSAL ACN
L'Aldea (ACN).- Un aparent clima "cordial" i de predisposició a la col·laboració mútua ha marcat la primera trobada entre la junta directiva de la cooperativa de l'Aldea (Baix Ebre) i l'Associació d'afectats pel bloqueig de comptes de la secció de crèdit de l'entitat. Tot i que els directius no han aportat dades concretes sobre l'estat financer a l'espera que finalitzi l'auditoria que efectua el Departament d'Economia, el col·lectiu d'afectats confia en rebre més informació durant aquesta setmana per decidir els pròxims passos a seguir. A la sortida de la trobada, el president de l'entitat, Fernando Falcó, ha fet una crida a la "calma" per trobar una solució -"que va més poc a poc del que voldríem"- a la situació.
Els representants de les dues parts han estat reunits per espai d'una hora i mitja a la sala de juntes de la Cooperativa de l'Aldea en el que ha estat la primera trobada des que el bloqueig dels comptes de la secció de crèdit esclatés com una bomba de rellotgeria entre la societat aldeana. Al finalitzar la trobada, però, el col·lectiu d'afectats no han pogut posar sobre la taula cap avenç important pel que fa a l'obtenció de nova informació sobre l'estat financer de la societat o els possibles progressos perquè els impositors puguin recuperar els seus estalvis.

"Ha estat un contacte important i cordial. No hi ha hagut cap pressió per part de ningú. Hem preguntat coses sobre els informes dels auditors però diuen que no saben res, que intentaran a mitjan setmana poder donar-nos algun detall", ha apuntat el president de l'Associació d'afectats, Ramon Carles, que ha qualificat l'escenari d'"esperançador per una bona col·laboració".

El col·lectiu té previst organitzar divendres una assemblea informativa però, a hores d'ara, asseguren, no disposen de dades no només sobre l'estat actual dels comptes de la secció de crèdit i de la cooperativa sinó tampoc de les causes que van portar al bloqueig de comptes. "Per ara, no ens plantegem accions en contra. Ens hem d'esperar. Ens han demanat paciència i hem d'esperar que acabi l'auditoria", ha insistit, tot negant que la possible demanda de responsabilitats queda en segon pla davant la necessitat d'injectar liquiditat per poder recuperar els diners. Els auditors podrien finalitzar la seva tasca aquest dimecres.

Els afectats han mostrat la seva sorpresa davant el fet que els responsables de la cooperativa s'assabentessin de la situació només dos dies abans que es produís el bloqueig total dels comptes, el passat 1 de desembre. "Estan també entrampats. No havien tingut cap informació per part del gerent ni del seu director de crèdit del que estava passant. La junta està sorpresa", ha explicat Carles.

Malgrat això, els responsables de la societat els han intentat transmetre que l'entitat "és viable i es pot reflotar" i que la situació hauria estat produïda en el context d'un "mal moment". "Ens han dit que era millor presentar el preconcurs de creditors, així ningú podia presentar qualsevol document que posés més problemes", ha insistit.

Falcó, per la seva banda, ha considerat la trobada com a "molt satisfactòria" i ha recordat que la junta també és "part afectada". "Tot va per bon camí. Demanem calma al poble perquè tot tira endavant tot i que va més lent del que voldríem", ha declarat, tot avançant la seva predisposició a continuar mantenint reunions amb els afectats. Segons ha apuntat, per recuperar les finances la cooperativa i de la secció de crèdit treballa ja un economista enviat pel Departament d'Economia que té la missió d'elaborar un pla de viabilitat que eviti el tancament. "No volem que es tanqui. Com ho hem de fer ho han de decidir altres persones però ha de ser amb la voluntat de tots els pagesos.
Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.