MOCIÓ EN DEFENSA DE CATALUNYA COM A NOU ESTAT D'EUROPA

dimecres, 24 d’octubre del 2012




 
Des de l'Alcaldia de l'Ajuntament de l'Aldea us informem que aquest proper dilluns 29 d'octubre  a les 13.30 h al Saló de Plens de la Casa de la Vila  de l'Aldea, serà presentada pel grup Municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya i que governa a l'Ajuntament de l'Aldea ,la moció en defensa de Catalunya com a nou Estat d'Europa. Us adjuntem la moció que serà presentada  i discutida dins dels plenari.

MOCIÓ EN DEFENSA DE CATALUNYA COM A NOU ESTAT D’EUROPA

El qui subscriu, grup municipal d’ERC-AM, en ús de les facultats que la legislació vigent els concedeix, al ple de la Corporació eleven la següent INFORMACIÓ:

El passat 11 de setembre, amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, 1 milió i mig de persones van sortir al carrer amb el lema Catalunya, nou estat d’Europa.

L’ajuntament de l’Aldea no pot restar impassible davant els clams que la ciutadania va expressar-hi: la voluntat d’esdevenir un poble lliure i la denúncia pel maltracte polític, econòmic i social que pateix Catalunya vers l’estat i que dinamita el nostre potencial com a país i les oportunitats de la nostra gent.

Avui, a Catalunya, l’atur afecta a 700.000 persones, el 20 % de la població es troba al llindar de la pobresa, el 40 % d’activitats econòmiques es troben en situació de risc de desaparèixer, l’espoli fiscal suposa 16.000 milions d’euros per a Catalunya i, amb tot aquest context, ens trobem amb una potencial amenaça dels nostres recursos naturals, com és el cas del cabal ambiental al tram final del Riu Ebre, i la inactivitat de molts anys en la preservació efectiva del Delta de l’Ebre per part de l’Estat Espanyol.

Catalunya ha de preservar com a poble els seus trets nacionals, la seva llengua, la seva cultura, el llegat de la seva història, el seu territori i, en particular per a nosaltres, el nostre Delta. A la vegada, Catalunya ha d’eliminar, d’una vegada per totes, el dèficit fiscal que viu a causa de la coexistència en el sí de l’estat espanyol. Així, cal que Catalunya avanci de forma determinant en la construcció de les seves pròpies estructures d’estat que han d’anar acompanyades, indiscutiblement, de les conseqüents figures d’hisenda pròpia per aconseguir, en definitiva, l’assoliment d’un estat propi en el sí de la Unió Europea.

És per tot això que DEMANEM al ple de la Corporació que s’adoptin els següents ACORDS:

 

1.    Declarar el municipi de l’Aldea com a territori català, lliure i sobirà.

 
2.    Comprometre’ns a treballar conjuntament amb la ciutadania i les entitats i associacions del nostre municipi per fer cada vegada més àmplia la majoria social i econòmica que resulta essencial per assolir l’estat propi.


3.    Instar el Parlament de Catalunya a sotmetre a votació la declaració unilateral de sobirania nacional de Catalunya i, quan s’escaigui, que convoqui un referèndum sobre la independència de Catalunya. A la vegada, instar el govern de la Generalitat i el propi Parlament a què s’acordin les mesures i accions que es creguin convenients per ordenar la transició fins a la constitució formal de l’estat català en el sí de la Unió Europea.

 
4.    Que l’Ajuntament de l’Aldea reafirma el seu compromís d’adhesió a l’Associació de Municipis per la independència i, alhora, donarà suport explícit  i coordinarà totes les accions que s’emprendran amb la finalitat de la plena sobirania amb l’Assemblea Nacional Catalana.

 
5.    Que mentre duri el procés de la transició nacional cap a la plena consecució de l’estat propi, l’Ajuntament de l’Aldea estableix l’estelada com un símbol addicional en caràcter municipal als símbols legalment establerts fins al moment. Per aquest motiu, l’estelada figurarà a la façana de la casa consistorial, a la sala de plens i en els diferents actes oficials que organitzi aquest ajuntament.

 

6.    Notificar aquesta declaració de municipi català lliure i sobirà i reivindicació d’estat propi català al:

 

-    President de la Generalitat de Catalunya i els diferents consellers del govern català.

-    Presidenta del Parlament de Catalunya i portaveus dels diferents grups parlamentaris.

-    President del Govern Espanyol

-    President del Congrés i Senat i portaveus dels diferents grups polítics de les corts espanyoles.

-    President de la Comissió Europea

-    President del Parlament Europeu

-    Secretari General de les Nacions Unides

-    Associació Municipis per la Independència

-    Associació Nacional Catalana

-    Associació Catalana de Municipis i Comarques

-    Federació de Municipis de Catalunya

 

La Corporació, no obstant això, acordarà el que estimi adient.

Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.