L'Ajuntament de l'Aldea celebra la partida de 5,9 MEUR per finalitzar les obres de la variant de la N-340 l'any vinent

dimecres, 3 d’octubre del 2012

L'Ajuntament de l'Aldea celebra la partida de 5,9 MEUR per finalitzar les obres de la variant de la N-340 l'any vinentL'alcalde, Dani Andreu, constata que les actuacions avancen a bon ritme però recorda la necessitat d'accelerar-les per la perillositat de la travessera
L'Aldea (ACN).- L'Ajuntament de l'Aldea (Baix Ebre) ha mostrat la seva satisfacció davant la constatació d'una partida de 5,9 milions als pressupostos generals de l'Estat per al 2013 que, segons ha confirmat el mateix Ministeri de Foment, ha de permetre finalitzar les obres de la variant de la N-340 a finals de l'any vinent. L'alcalde de l'Aldea, el republicà Dani Andreu, ha pogut confirmar personalment aquestes previsions després de reunir-se amb tècnics de la Direcció General de Carreteres a Catalunya aquest dimarts. Tot i reconèixer que les actuacions avancen a un ritme "molt alt", l'alcalde ha insistit en la necessitat d'accelerar el projecte davant l'elevada accidentalitat que continua registrant la travessera.
Els tècnics de Carreteres van precisar que els 5,9 milions destinats a l'obra seran suficients per finalitzar la variant a finals de l'any 2013. També van detallar a Andreu i el primer tinent d'alcalde, Simon Falcó, que les partides menors previstes per 2014 i 2015 serviran per complementar l'execució de l'obra pel que fa a expropiacions, modificacions de preus o cobrir l'increment de l'IVA.
"Ens sentim complaguts amb les explicacions però estem esperant que s'executin realitats al final de l'obra", ha subratllat el mateix Andreu, que s'ha declarat "mínimament satisfet" per la partida pressupostària destinada a la variant de l'Aldea, a diferència de la decepció i l'enuig que els pressupostos han generat en la majoria de ciutats del territori amb projectes viaris pendents -com el cas de les variants de la N-420 de Gandesa i Corbera d'Ebre (Terra Alta)-.
De moment, el consistori se sent satisfet amb el "molt alt" nivell d'execució de les actuacions sobre el terreny: al voltant d'un 61%, segons Foment. "Tenim bones sensacions", ha reblat Andreu, qui aquest mateix dimarts a la matinada assistia a la col·locació de la primer estructura dels ponts de la variant que creuen la carretera entre Tortosa i l'Aldea. Aquest ritme previst, ha apuntat, ha de permetre també avançar en el pas soterrat de la variant per salvar la via del tren amb "celeritat", un dels punts claus del projecte.
Però tot i aquestes "bones sensacions", l'alcalde ha insistit novament en la necessitat d'accelerar les obres en marxa davant l'elevada accidentalitat que registra l'actual travessera de la N-340. "Durant els últims sis dies hem tingut dos accidents amb atropellaments al nucli urbà i un accident mortal fora -on es van veure implicats dos camions i que va deixar també un ferit greu-. No se que més podem argumentar perquè s'accelerin obres", ha reiterat.
Andreu, d'altra banda, ha lamentat que la reclamació de l'alliberament dels peatges de l'AP-7 en el tram de les Terres de l'Ebre mentre s'executa la variant i el projecte de l'autovia A-7 hagi rebut un escàs suport institucional. "Ni el govern espanyol ni el de la Generalitat ho han tingut en compte i no han escoltat les nostres queixes. No era amb un argument polític, sinó de seguretat ciutadana", ha tancat.
Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.