EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA HITZ DE QUAN ES FEIA EL CARRILET IMATGES D'UN ENGINYER

dimecres, 12 de desembre del 2012


EXPOSICIÓ  FOTOGRÀFICA HITZ ,

DE QUAN ES FEIA EL CARRILET IMATGES D'UN ENGINYER.

 

 Des de la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de l'Aldea,us informem que divendres 14 de desembre a les 20.00 h tindrà lloc a la Casa de la Vila de l'Aldea la inauguració de l'exposició de fotografies " Hitz De quan es feia el carrilet,imatges d'un enginyer".

Estela Estorach regidora de Cultura:"Fa un any la Biblioteca Torres de l’Aldea i la regidoria de Cultura en ares de créixer històricament i fent possible els coneixements de les nostres arrels i juntament amb l’aldeà Toni Gilabert va crear un Arxiu Històric de l’Aldea, en moltes ganes de treballar. Es va apostar per deixar constància de la nostra història, documentant en fotografies, arxius i altres documents per a que a l’Aldea en tot moment tingues present quines son les seves arrels i d’on ve. Durant el transcurs d’aquest any s’han desenvolupat una sèrie d’actuacions, i ara hem aconseguit una exposició de fotografia de quan la construcció del carrilet.


Són fotos de Kart Stefan Hitz, l’enginyer suís qui al 1926 va ser el director d’obra  i responsable dels treballs topogràfics en la construcció del ferrocarril Tortosa- La Cava .Hem d’agrair el fet que l’Arxiu Comarcal del Baix Ebre va adquirir per compra, l’any 2011, d’una llibreria de Barcelona, tres àlbums fotogràfics que contenien un total de 162 fotografies. La temàtica central de la col·lecció és la construcció del carrilet de Tortosa a la Cava, en el seu primer tram fins Amposta. Tot i la manca d’informació de la que es partia originàriament, s’ha pogut constatar, per les indagacions posteriors i amb l’ajuda dels seus familiars, que el fons fotogràfic pertany a Pista Hitz, l’enginyer que va dur a terme les obres d’execució de la via fèrria entre 1925 i 1926.

Durant la seva estada al Delta amb la seva càmera de fotografiar va compaginar el reportatge tècnic de les obres de construcció del traçat viari del Carrilet, amb imatges del món Ebrenc de l’època (que el va impactar i que va voler perpetuar en el record): barraques del Delta, llaüts per l’Ebre, pescadors, pastors, pagesos, correbous.... un llegat visual de primer ordre fins avui inèdit que recuperem amb aquesta exposició

Esperem que gaudiu d’aquesta exposició històrica i en feu un bona disposició in memoriam del que som."

La inauguració romandrà oberta al públic del 14 de desembre fins al 13 de gener de 2013.
Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.