INAUGURACIÓ NOU LOCAL ATATE

dijous, 21 de febrer del 2013


INAUGURACIÓ NOU LOCAL ATATE

 
Des de l'Alcaldia de l'ajuntament de l'Aldea,us informem que aquest dissabte 23 de Febrer de 2013 a les 16.00 h tindrà lloc l'acte d'inauguració del nou local de l'Associació Trastorns de l’Espectre Autista Terres de l’ Ebre (ATATE), a les Grangetes, les antigues escoles velles de l'Aldea reutilitzades per espai públic on diverses entitats de la població disposen de local .
Joan A. Ramírez President d'ATATE:" Com a president de l’associació em vaig reunir amb diversos ajuntaments per explicar la nostra tasca, la nostra situació i mirar de trobar solucions a les nostres necessitats. I aquesta solució va arribar de la mà de l’Ajuntament de l’Aldea. Aquest dissabte 23 de febrer fem un acte de presentació de l’espai que el consistori en ha cedit per dur a terme els tractaments psicològics i la resta d’activitats que realitzem (tallers per a pares, per a germans, grups de suport d’afectats, reunions…). Aquest no és un tema menor, i com he comentat abans, estava prop d’afectar a la nostra capacitat d’actuació .Comptem ara amb una sala polivalent i 2 despatxos, que ens permeten absorbir en òptimes condicions  el volum de treball actual.

Des del primer contacte amb el sr. Xavier Royo, que em va posar en contacte amb l’alcaldia i em va avançar el seu suport sense reserves, i passant pel sr. Manolo Masdeu que va donar també el seu suport, tot ha estat interès per com ajudar-nos.

Especial menció per al sr. Dani Andreu, alcalde de l’Aldea, amb qui he parlat els darrers mesos no menys de 2 dotzenes de vegades (moltes d’elles trucant-me ell per interessar-se per l’associació). La seva implicació en el nostre projecte, l’interès mostrat, la predisposició a oferir fins i tot alternatives si el plantejament inicial no s’ajustava a les nostres necessitats,… demostren que malgrat la crisi i les dificultats que ens afecten a tots (també als ajuntaments), el més important són les ganes de fer coses i la voluntat de trobar solucions.
Les iniciatives de caire social necessiten respostes com les que hem trobat per part del poble de l’Aldea. La problemàtica de trobar un espai on desenvolupar la nostra activitat s’anava agreujant a mesura que l’associació es feia gran, fins al punt de ser gairebé una situació insostenible.

ATEATE (Associació Trastorns de l’Espectre Autista Terres de l’ Ebre) és una associació relativament jove. Fou constituïda a finals de 2008 per 6 famílies de Tortosa i Xerta amb el propòsit de donar a conèixer a les Terres de l'Ebre aquests trastorns i mirar d’aconseguir unes millors condicions per als familiars afectats.

Durant aquests 4 anys s’ha fet molta feina de difusió, conscienciació, formació, suport, coordinació,… Però sobretot s'ha aconseguit crear una servei d’intervenció psicològica que arriba on no ho fa el servei públic, i que dóna als afectats i a les seves famílies una sèrie de recursos que abans no existien al nostre territori.

Actualment ATATE dona servei a 60 famílies de Terres de l’Ebre, i té un equip format per 2 psicòlogues, que previsiblement serà ampliat aquest any.
Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.