Els alcaldes ebrencs de l'A-7 arrenquen de Foment el compromís d'enllestir els estudis informatius enguany

dilluns, 10 de juny del 2013

Els alcaldes ebrencs de l'A-7 arrenquen de Foment el compromís d'enllestir els estudis informatius enguany
El director general de Carreteres anuncia la publicació de la diagnosi d'impacte ambiental d'un dels trams abans de l'estiu i es crearà un grup de seguiment
Madrid (ACN).- El director general de Carreteres del Ministeri de Foment, Jorge Urrecho, s'ha compromès a publicar abans de finals d'any l'estudi informatiu del traçat definitiu entre la Jana i l'Hospitalet de l'Infant (Baix Camp) de la futura autovia A-7. Aquest és el principal resultat de la reunió que una delegació d'alcaldes i regidors ebrencs, acompanyats de diputats i senadors, mantinguda aquest dijous al matí al seu ministerial de Madrid. Concretament, Foment s'ha compromès, abans de l'estiu, a publicar la diagnosi d'impacte ambiental del tram El Perelló-l'Hospitalet. També s'ha acordat crear un grup de seguiment entre els alcaldes i el cap de la demarcació de carreteres de Catalunya del Ministeri.
En la trobada han participat els alcaldes de l'Aldea, Dani Andreu; el del Perelló, Ferran Cid; i el de Camarles, Joan Curto; així com els tinents d'alcalde de l'Ametlla de Mar, Antoni Montagut; i de l'Ampolla, Rafael Tomàs. Amb ells han participat en la trobada els diputats Martí Barberà (CiU), Joan Tardà (ERC) i el senador Joan Sabaté (PSC). "Ens havia preocupat molt que haguessin els estudis d'impacte ambiental d'una part, de la Jana a El Perelló, però no sabíem per què que s'havia aturat el procés administratiu del Perelló a l'Hospitalet", ha valorat Andreu, qui s'ha mostrat satisfet amb el compromís.

A banda de recordar tots els problemes de seguretat i competitivitat que genera l'actual situació viària de la carretera N-340 al seu pas per les Terres de l'Ebre, la delegació catalana ha traslladat a Urrecho la necessitat que el projecte es liciti al 2014, amb la consegüent consignació pressupostària per fer-ho possible. Alcaldes i representants catalans confien que el govern espanyol l'inclogui i, en cas que no sigui així, impulsaran les esmenes necessàries en la tramitació dels pressupostos de l'any vinent.

Paral·lelament, han manifestat també la necessitat que mentre no es construeixi el tram de l'A-7 entre la Jana i el Perelló s'alliberin peatges de l'AP-7 en aquests trams per evitar el greuge comparatiu de les Terres de l'Ebre, que només disposen d'una via de peatge per a la seva comunicació ràpida amb Barcelona i València.

Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.