DINAMITZACIÓ DEL PARC DE SALUT DE L'ALDEA

dijous, 26 de setembre de 2013


Des des de les regidories de Medi Ambient, Esports, Benestar i Família i Sanitat de l'ajuntament de l'Aldea us informem que: 
L’Aldea aviat comptarà amb un servei de dinamització del  parc de salut ubicat  davant de l’ajuntament a l’Avda. Francesc Robert Graupera del municipi
Els parcs urbans de salut són un espai de trobada, equipats amb diferents aparells adaptats a les persones grans que permeten exercitar de forma lliure o acompanyada qualitats físiques bàsiques com la força, la flexibilitat, la resistència, l'equilibri i la coordinació, components vitals de la condició física relacionada amb la salut i la qualitat de vida.
Aquests espais estan dissenyats per prevenir, millorar i mantenir l'estat físic de la persona. Es configuren com un circuit d'exercicis suaus, especialment concebuts per afavorir les condicions físiques de la gent gran.
Des de la Diputació de Tarragona, a través de la unitat de Medi Ambient, Salut Pública i Territori del Servei d’Assistència Municipal, i amb el suport de l'ajuntament de l’Aldea, s'ha previst dur a terme la dinamització del parc de salut municipal. Professionals de l'activitat física saludable assessoraran en la pràctica d'exercicis adequats a les capacitat de cada persona, mitjançant la realització d’unes sessions de dinamització.
Les sessions s’iniciaran al mes d'octubre. Les persones grans del municipi que desitgin participar-hi podran assistir a una trobada informativa al saló de plens de l’Ajuntament el dimarts dia 8 d’octubre a les 20,30 h.
L'activitat física redueix diverses disminucions funcionals associades al envelliment, i és un gran aliat  per al manteniment de l'autonomia.
Mitjançant la pràctica regular de l'activitat física es poden obtenir molts beneficis per la salut com són:
  • Reducció del risc de patir malalties cardiovasculars, diabetis i hipertensió.
  • Prevenció de l'osteoporosi, millora de la flexibilitat, la mobilitat articular, el to muscular, i l'equilibri, i reducció del risc de caigudes.
  • Millora de l'estat d'ànim. Disminució de l'ansietat, l'estrès i la depressió.
  • Relaxació i descans.
  • Disminució de la dosi de medicament.
  • Possibilitats de relació i participació social.
L'Organització Mundial de la Salut recomana als majors de 65 anys dur a terme 150 minuts setmanals de pràctica d'activitat física aeròbica. Per exemple, 30 minuts d'activitat d’intensitat moderada 5 cops a la setmana.
La Diputació de Tarragona, mitjançant iniciatives com aquesta, de promoció de la salut comunitària, vol fomentar l’envelliment actiu, entès com el procés d'optimitzar oportunitats per al benestar físic, psíquic i mental en el decurs de la vida. L'objectiu és estendre l'expectativa i la qualitat de vida en l'edat avançada.

Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.