DEL 6 AL 9 DE JUNY FESTES DE L'ERMITA

divendres, 6 de juny de 2014FESTES DE L'ERMITA EN HONOR
A LA MARE DE DÉU DE L'ALDEA


Tradició,festa i culte a la Mare de Déu de l'Aldea s'ajunten aquest cap de setmana de 6 al 9 de juny per celebrar les Festes de l'Ermita en un entorn molt estimat pels Aldeans i Aldeanes.

Des de la regidoria de Festes de l'Ajuntament de l'Aldea us informem  que aquest cap de setmana llarg es celebren les Festes de l'Ermita que amb la novena i amb la inauguració de la nova il·luminació de la Torre aquesta mateixa nit donen el tret de sortida .

Dani Andreu Alcalde de l'Aldea: "
Entre les rames d’una olivera es va aparèixer al pastoret. Imaginem aquell territori, visualitzem aquella imatge de la Mare de Deu a les pintures que retraten amb un sentiment de tendresa el moment i el lloc. I es que arriba el moment, arriba la Pasqua i tots pensem en el lloc, en la nostra Ermita. Cada any es refà la il·lusió per voler compartir hores de joia, moments d’alegria i una infinita veneració a la nostra Patrona. Cada any trobem el millor motiu per desplaçar-nos, família i amics, a viure aquells moments que es fan preciosos baix el sopluig de la nostra tradició i l’orgull de la nostra historia.

Enguany tenim un altre motiu extra per desplaçar-nos al nostre bressol. El mestre Rebull ha tornat a fer obra d’art el nostre passat, el quadre que completarà la preciosa imatge històrica i sentimental del que es guarda entre aquelles quatre parets. A poc a poc amb la col·laboració de tothom, amb l’elevat grau de participació que sempre comporta la nostra festa, anem guarnint mes i mes l’Ermita, tenim que agrair a molta gent la seva col·laboració, la participació, l'organització, el treball.

Però m’agradaria des d’aquestes línies deixar constància d’un fet que any rere any torna a aparèixer a la festa: l’altruisme, l'esforç, la vocació de servei, la fidelitat al poble...
En podria dir mes i mes de virtuts però faríem un escrit massa llarg, em refereixo al profund agraïment a tots els membres de l’equip de voluntaris del Patronat de l’Ermita que permeten que tots fem festa gràcies al seu esforç abnegat, a la seva paciència i a que sempre estan al peu del canó per a aportar-nos moments de bona gastronomia i molta felicitat. Per acabar, convido a totes les aldeanes i tots els aldeans a anar i participar en tots els actes proposats, actes senzills i que busquen com a objectiu que la gent, la nostra gent, s’ho passi be, estigui ben a gust i que pugui gaudir un any mes d’unes jornades de familiaritat, amistat i tradició".

Mn Victor Cardona "Amb la festa de la Pentecosta arriben les festes de la Mare de Deu de l’Aldea. A la festa de la Pentecosta celebrem la festa de la unitat, de l’harmonia, de la pau, de la germanor. El Pare, per Jesús –mort i Ressuscitat-, ens dona el seu Esperit perquè puguem viure junts, amics,
germans. I es el que en la festa de la Mare de Deu de l’Aldea, a l’Ermita, estem invitats a viure: units com a fills de Deu, amb l’harmonia de devots de la Mare de Déu, amb la pau que naix de ser membres d’un poble que ha fet historia i crea futur de germanor. Aquesta festa de la Pentecosta i de la Mare de Deu de l’Aldea ens ajuda també a prendre consciencia de la nostra responsabilitat: d’anar més enllà de l’irreflexiu consum del temps lliure per redescobrir l’esperit de la solidaritat, de la dedicació als altres en diferents obres de justícia, de veritat, de caritat.

Es cert que, gracies a que molts ciutadans així ho viuen, Càritas l’Aldea pot continuar ajudant i oferint el seu servei. Però no ens podem relaxar, hem d’estar atents i desperts davant tota necessitat. I tres paraules mes. La primera es per al nou quadre que aquest any inaugurem: “Sega de l'arròs. Acció de gràcies a la Mare de Déu de l’Aldea”, quedant així completat el projecte de l’Altar Major.

La segona: el proper any serà el que, segons es va acordar, tornarem
a pujar la Imatge de la Mare de Deu per portar-la, durant els dies de la Novena, pels carrers del nostre poble i per les cases dels malalts i dels ancians, tot coincidint amb un aniversari important: els 25 anys de reunions de Càritas l’Aldea.


Tercera i ultima: un agraïment especial a tots els qui fan possible aquesta festa. El Patronat de l’Ermita, els membres i voluntaris de la Confraria, l’Ajuntament, la Banda de Musica, la Coral i els qui col·laboren en aquest programa: el Sr. Alcalde, J. Rebull, M.Mola, J. M. Mompel, J. Ferràs, Dani fotògraf i Manel Estorach. Que tot ens valgui per viure com a fills i germans la nostra vida de cristians i d’aldeans. Bones Festes de l’Ermita".

Divendres 6 De juny
21.00h Novena en la Parròquia sant Josep.
22.00h Inauguració del nou enllumenat de la Torre de l’Ermita, patrocinat
per l’Excm. Ajuntament de l’Aldea. Acte seguit concert de la
Rondalla i sopar popular (els confrares tenen pagat l’entrepà).

Dissabte 7 De juny
11h a 13h Parc infantil a la plaça de bous de l’Ermita. Col·labora l’Excm
Ajuntament de l’Aldea.
16.00h Repic de campanes i disparada de coets anunciant la festa.
17.30h Tornada de la imatge de la Mare de Déu a l’Ermita amb cotxes. En
arribar, darrer dia de la Novena.
18.30h Benedicció del nens i els passarem pel “manto” de la Mare de
Déu.
19.00h Imposició de mocadors i lliurament de la Novena de la Mare de
Déu de l’Aldea als nous confrares.
19.30h Inauguració del quadre “Sega de l’arròs. Acció de gràcies a la
Mare de Déu de l’Aldea” de Joan Rebull. L’autor ens explicarà la
gènesi i el procés de realització de l’obra. Acte seguit, Mn. Josep
Alanyà, canonge arxiver de la Catedral de Tortosa, presentarà
el llibret explicatiu dels Retaules de l’Altar Major de l’Ermita de
l’Aldea.
21.30h Sopar. Ball patrocinat per l’Excm. Ajuntament de l’Aldea.

Diumenge 8 De juny. Festa De la mare De Déu De l’Aldea
12.00h Missa Major presidida pel Bisbe de Tortosa, Mons. Enrique
Benavent. Al final farà la benedicció del nou quadre de l’Altar
Major. Cantarà la Coral de l’escola de música de l’Aldea.
13.00h Processó amb la venerada imatge de la nostra Patrona.
13.30h Concert de la Banda musical “Verge dels Prats”.
14.00h Concurs de paelles.
17.00h Bous de la ramaderia “Germán Vidal Segarra”, patrocinats per
l’Excm. Ajuntament de l’Aldea.
22.00h Sopar.
23.00h. Bou embolat patrocinat per l’Excm. Ajuntament de l’Aldea.


Dilluns 9 De juny. Festa Dels agricultors i arrossers
12.00h Missa de la Mare de Déu en sufragi de tots els confrares difunts,
predicarà Mn. Joaquín Iturat, rector de sant Mateu. És qui ens ha
donat les pautes i els criteris per a les mides i la col·locació dels
quadres. Besamans a la nostra Patrona. Es sortejarà una imatge
de la Mare de Déu entre els confrares.
17.00h. Bous de la ramaderia “Hilario Príncep”, patrocinats per l’Excm.
Ajuntament de l’Aldea


Share this article on :

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.