PROJECTE SOM TERRA I AIGUA

divendres, 4 de desembre del 2015


Durant aquest curs 2015-2016 a l’Escola Bressol del Delta han realitzat el projecte “Som Terra i Aigua” els petits de l’escola han pogut aprendre a través de la manipulació, experimentació i de la seua pròpia vivència, una activitat típica i tradicional al nostre Delta com és el procés de transformació de l’arròs.
Els petitons de la nostra escola han aprés de primera mà, que l'arròs no és blanc, ni surt de la botiga, sinó que nosaltres vivim envoltats d'aquest aliment que tant els agrada menjar. Han pogut endinsar-se amb l’elaboració de forma tradicional des de la sega, passant per la batuda a potes del matxo, la separació del gra de la palla mitjançant l'aré, coneixent els estris tradicionals per a fer aquestes feines; pesant amb balances de cabassos i pedres i finalment separant el gra de la seua closca amb el caduc, per finalment veure l'arròs blanc i poder-lo ensacar.
Amb una totalitat de 147 saquets hem volgut solidaritzar-nos per una bona causa, com és la Marató de TV3, i per això els diners  recaptats  aniran a parar íntegrament en aquest acte benèfic, un cop més l'Onada Bressol es solidaritza per a bones causes.

Des de l’Ajuntament de l’Aldea i des de la direcció de l’Escola Bressol del Delta volem agrair la col·laboració rebuda per part dels pagesos que ens van explicar com es realitzava la sega antigament, així com al Molí de Rafelet de Deltebre, els quals de forma totalment desinteressada han fet possible que aquest projecte hagi estat tot un èxit. En general, moltes gràcies a tots els que ho heu fet possible.

















Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.