2a Festa de la plantada

dimarts, 6 de juny del 2017

 2a FESTA DE LA PLANTADA

Des de la regidoria de Turisme de l’ajuntament de l’Aldea us informem que aquest dissabte 10 de juny tindrà lloc la 2a Festa de la Plantada
Míriam Ferrando, regidora de Turisme:  “Un any mes ens trobem davant d’una de les Festes mes importants i simbòliques del nostre poble i també de les nostres terres; el proper 10 de juny a partir de les 10:15 del matí, celebrarem la II Festa de la Plantada. La trobada serà a la finca de Joan de la Cruz, situada just on s’inicia el camí del Xoperal, camí emblemàtic i únic al nostre poble i que simbolitza l’entrada al nostre Delta. Baixarem en processó, els plantadors, la jota, la xaranga i els carros i carruatges que ens acompanyaran fins a la Finca de Ravanals, com es feia tradicionalment. Un cop allí, iniciarem la demostració de com es plantava l’arròs tradicionalment en un entorn immillorable i acompanyats de la nostra jota i la xaranga suc d’anguila. Posteriorment a l’acte de la plantada  tindrem una degustació d’arrossos a càrrec d’establiments del nostre poble a la plaça de darrera l’Ajuntament.
Voldria agrair personalment a tota la gent que col·labora en aquesta festa tan bonica i que a més hi posen tot el cor: Sr. Joan Esmel, Enrique de Roc i la seva dona, Sr. Daniel, Paul Alomà, Dionisio Calvet, Josep  Franch , Margarita i Cintin, Ramon Carles, Tino, Mateu Bonfill, Sebastià Miñana, Josep Villaubí, Francisco Valls , Encarna Vidiella.
 També tenim la presència de la Jota de l’Aldea a les quals també els agraïm la seva presència, i com no a Miquel Vidiella i Oscar, ells ens gestionen tot el tema dels carros i cavalls. M’agradaria agrair també als germans Tallada per la seva bona predisposició en cedir-nos la finca per tal de poder realitzar la plantada, cal dir que es tracta de la finca de Ravanals, una finca situada davant mateix de la torre de l’ermita amb una situació magnífica. I com no també agrair a Joan de la Cruz que ens deixi la finca per poder concentrar-nos al matí”.


 Us adjuntem el programa d’actes de la 2a Festa de la Plantada
Dissabte 10 de juny
10:15 h  Trobada dels plantadors, carros i carretes, jota, xaranga, i tot aquell que ens vulgui acompanyar a la Finca de la Cruz al "Tubo dels Fortets". Baixarem amb els carros, cavalls i la xaranga Suc d’Anguila pel camí del Xoperal en processó.

10.30 h Festa de la plantada a la finca de Ravanals.

14:00 h Degustació d’arrossos a la 2a Fira Gastronòmica per les Xiques, la Llar i Joan Estellé.
Exposició d’estris relacionats amb el cultiu de l’arròs al hall de l’Ajuntament.

Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.