El Mas de Bernis rememora els 80 anys de la Batalla de l'Ebre

dijous, 26 de juliol del 2018



El 25 de juliol de 1938 1200 soldats morien en la batalla més sagnant i decisiva de la Guerra Civil, la Batalla de l’Ebre .Amb motiu d’aquesta data històrica tenia lloc l’acte de rememoració, de la Maniobra de Distracció que va tenir lloc a les 00:30 fins les 19.00 h de la tarda del 25 de Juliol del 1938, a la Casa Mata situada al costat del Mas de Bernis, lloc de Comandament de l’Exercit Republicà durant l’inici de la batalla.

A l’acte hi eren presents Dani Andreu alcalde de l’Aldea, Pepe Gamero president de l’Associació de Brigadistes de la Terra de Fraternitat i Albert Hernández gerent del Mas de Bernis. Durant l’homenatge els assistents van poder visualitzar de primera mà troballes de la Batalla de l’Ebre com :cascs, plats ,gots baionetes ,cantimplores, granades, insígnies i una ametralladora  que apuntava a la serra del Montsià , model  Màxim 1910 de procedència Russa comprada com armament republicà i adquirida per Santi Benito , juntament amb les troballes de guerra allí exposades.
Una olivera plantada al costat del niu d’ametralladores servia juntament amb les banderes republicana, francesa i belga per homenatjar als combatents d’una guerra que no quedarà mai en l’oblit.

Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.