Els membres del Ple municipal aproven per unanimitat incoar l'expedient per sol·licitar la cessió de la carretera

divendres, 22 de febrer de 2019

El Ple de l’Ajuntament de L’Aldea en sessió extraordinària urgent celebrat en data 20 de febrer de 2019 va aprovar per unanimitat la incoació de l’expedient per tal de sol·licitar la cessió de la carretera N-340a i N-235.
L’alcaldia, proposava als membres del plenari l’aprovació de la sol·licitud a la Unitat de Carreteres de Tarragona del Ministerio de Fomento la cessió del traçat de la carretera N-340a Tram 2 (Pk. 1084+130 al 1089+145), la cessió de la part de carretera N-235, Tram 3 (Pk. 11+720 al 13+110), la cessió del ramal Tram 4 (Pk. 0+000 al 0+205) i la cessió de la part de carretera via de servei, Tram 1 (Pk. 0+000 al 1+135), amés, que la cessió es formalitzi sense cap contraprestació econòmica a favor de l’Ajuntament de L’Aldea.
La Sra. Zapater, portaveu del grup municipal PdeCat, en la seva intervenció, va remarcar que personalment va assistir a varies reunions amb membres del govern per tal d’aconseguir les compensacions econòmiques de la cessió de la carretera que des del Govern Espanyol tantes vegades havia negat. Amb aquesta cessió l’Ajuntament no guanya la prestació econòmica però no deixa de perdre ja que amb la titularitat de la N-340 podrà realitzar obres que prèvia s’ha de sol·licitar permís al Ministeri de Foment.
Manifesta que d’acord amb l’informe de la Diputació de Tarragona i d’acord amb la consulta popular realitza al poble referent a aquesta cessió, el seu grup municipal vota a favor.
L’Alcalde, el Sr. Daniel Andreu, exposa les reunions que ha mantingut amb el Govern per tal d’arribar a complir amb l’Ordre Ministerial del pagament per quilòmetre i, que vistes les negatives del Govern no era el camí a seguir. Diu que es bo tindre en la seva totalitat les vies propietat del Govern per tal de realitzar actuacions per tal de fer les obres necessàries i millorar, per exemple l’evacuació d’aigües. Remarca la necessitat de poder restaurar l’Av. Catalunya i instal·lar carrils bici per tal d’afavorir a l’aposta turística. El Sr. Alcalde explica que aquest procés comença amb la petició de cessió de la carretera, qüestió que significa l’inici d’un procés que en cas de complir tothom amb els seus compromisos, posarà a disposició del municipi aldeà aquesta via de vital importància per al futur de la població de L’Aldea. Finalitza la seva intervenció agraint a la Sra. Zapater el seu vot a favor.


Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.