Noves excavacions arqueològiques a l'Ermita de l'Aldea

dilluns, 1 de juliol de 2019


Des de la regidoria d’Acció Cultural de l’ajuntament de l’Aldea us informem que dimarts 25 de juny van començar, altra vegada, les excavacions arqueològiques al costat de la Torre de l’Ermita. Enguany, l’actuació, dirigida per l’Antoni Virgili i acompanyat per un equip de 7 professionals entre arqueòlegs i historiadors, té com a objectiu desenterrar i estudiar les sitges que es troben a la zona de les moreres, enfront l’església, i continuar treballant en l’enclavament cristià que ja coneixem.
Les feines ja han donat resultats: aquesta setmana passada van buidar 3 de les sitges localitzades, trobant restes de ceràmica del període islàmic a l’interior d’una d’elles. I en el jaciment cristià, també s’han trobat restes d’ossos humans, fins i tot acompanyades d’un rosari.

L’equip de treball convida al poble de l’Aldea a la Jornada de Portes Obertes, que tindrà lloc aquest divendres 5 de juliol de 17 a 19.00 h de la tarda. Així els aldeans i aldeanes podrem conèixer de primera mà les troballes que s’han fet i les hipòtesis de treball que s’estan seguint.
En paraules de l’Antoni Virgili: “Ens interessa molt l’enclavament de l’Aldea perquè segons documents de l’Arxiu Històric de la Catedral de Tortosa, l’Aldea sembla que era una fortificació o un castell, no només una torre de guaita com les de la resta de la zona. Això ens fa sospitar que la via romana podria passar per aquí ”.

Des de l’Ajuntament recolzem el projecte al 100% i continuarem col·laborant, en la mesura que ens sigui possible, en properes campanyes. També us animem a visitar el jaciment divendres vinent, per veure els treballs i preguntar tot el que desitgeu als professionals que hi han estat treballant aquestes 2 setmanes.
Esperem que aquest treball de recerca pugui aportar més llum al nostre passat històric, com a poble. Agraïm la feina de tots els implicats en el projecte, perquè donen a conèixer el nostre patrimoni històric i cultural.

Si voleu llegir el projecte 2019, el trobareu complet  aquest enllaç :
https://bit.ly/2KSy7Ke

Nota de Premsa Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.