🔴 Noves excavacions arqueològiques al jaciment de l’Ermita de l'Aldea

dilluns, 19 de juliol del 2021

 

 Les excavacions arqueològiques al costat de la Torre de l'Ermita, que ja van donar el seu fruit al juny del 2019, estan també posant a llum noves troballes aquest 2021. L’equip d’arqueòlegs està dirigit pel Josep M. Vila i Marina Mateu, de la UAB; Antoni Virgili, professor d’història Medieval a la mateixa UAB, investigador principal del Projecte. En comptes d'una excavació en extensió fan una sèrie de sondejos en el jaciment, a l'espera de trobar els nivells islàmics.

Antoni Virgili investigador principal de les excavacions: “L’any 2019 vam treballar en dos àmbits: el primer a la zona de les sitges, on em vam obrir 4 i el resultat no va ser l’esperat, la segona actuació ja va ser al jaciment en si.

Esperem que les tasques d'enguany ens permeti entendre l'estructura d'aquest edifici. En un dels sondejos sembla que hem arribat al nivell d’època islàmica, tot i que caldrà confirmar-ho amb l'estudi de les troballes”.

Algunes troballes, com un penjoll ornamental, pendent d'estudi per determinar la seua època, trossos de ceràmica dels segles XI o XII i d'altres materials trobats a molta profunditat, fan que cada dia surtin més coses a la llum a l’Ermita. Amb aquest projecte finalitzaran les excavacions realitzades a l’Ermita que van començar al 2019. A la recerca arqueològica s'hi haurà d'afegir l'estudi de les fonts documentals procedents, sobretot, de l'Arxiu de la Catedral de Tortosa.

Nota de Premsa: https://cutt.ly/JmBX1umShare this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.