Jordi Sànchez inaugurarà la Plaça 1 d’Octubre

dilluns, 3 d’octubre del 2022


Dissabte 8 d’octubre a partir de les 18.00h l’Aldea serà un dels municipis que també disposarà de la Plaça 1 d’Octubre, en commemoració dels fet ocorreguts l’any 2017, on el  poble català va veure com els seus dret democràtics quedaven anul·lats per l’Estat. La Inauguració de la nova plaça, serà a càrrec de l’expresident de l’ANC Jordi Sànchez.

 

Les actuacions de millora han estat la pavimentació de la plaça, s’han plantat 32 arbres, s’han ordenat els vials per a la circulació i  s’han delimitat voreres. La plaça també disposa de carrils bici i, s’ha dotat d’un centenar pàrquings de vehicles amb 4 places d’estacionaments per minusvàlids i 4 places per motocicletes. La nova plaça es completa amb 3 passos de vianants que connecten la població amb les instal·lacions municipals.


Irene Negre Regidoria de Ciutadania: “El proper 8 d'octubre inaugurarem, després de 5 anys, la Plaça 1 d'Octubre!. El nostre municipi no disposava de cap espai en honor a un dia on el poble català vam exercir el nostre dret a votar. És un orgull per nosaltres, especialment per a mi, que una de les persones que va fer possible aquesta jornada de la democràcia en sigui l’inaugurador, l’amic Jordi Sánchez, expresident de l’ANC. El dia 1 d'octubre és un dia de tots els catalans i les catalanes, per memòria històrica i per dignitat, l'Aldea també tindrà un espai en commemoració a l'1 d'octubre de 2017.”


Us adjuntem el programa dels  actes:


18:00h .- Recepció d’invitats a l’Ajuntament de l’Aldea

18:05h .- Signatura del Llibre d’Honor

18:10h.- Desplaçament d’autoritats i invitats a la Plaça 1 d’Octubre

18:15h .- Acte d’Inauguració i descobriment de la placa al Monòlit de la plaça 1 d’Octubre.

18:20h .- Parlaments

 

En acabar els parlaments, l’Associació Musical Verge dels Prats interpretarà el Cant de la Senyera, i posteriorment s’oferirà una degustació de producte típic del Delta als assistents. L’Ajuntament de l’Aldea li dona la importància que es mereix a aquesta plaça , tant per la memòria històrica Catalana , com per ser també el Km 0 de la nova Via Verda del Delta de l’Ebre.



 

Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.